USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Забив волинянина дерев’яним козлом: чоловік, який вбив на фермі працівника, отримав 12 років

15 Січня 2022 22:10
Чоловік, засуджений раніше до 7 років ув’язнення за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, отримав новий термін за вбивство волинянина.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Інцидент стався 31 липня 2019 року на фермі в селі Суходоли Володимир-Волинського району, де загиблий підробляв забійником тварин.

Як йдеться у матеріалах справи, до власників ферми того дня приїхав знайомий. Під час вживання алкоголю між гостем та потерпілим спалахнув конфлікт. Обвинувачений схопив дерев’яного козла для розпилювання колод та вдарив кілька разів волинянина по голові, спині та ногах. Згідно з висновком експерта, працівник ферми помер на місці від втрати крові.

У суді дружина загиблого розповіла, що того дня чоловік затримався на роботі, бо на ферму приїхали гості з Києва, а він залишився з ними випивати. Згодом чоловік ще раз зателефонував та повідомив, що ще трохи затримується, мовляв, він сподобався цим людям, оскільки вони його запевняли, що «любыє вапросы, какиє надо порєшать, я тєбє всьо здєлаю».

Жінка ще кілька разів набирала чоловіка, але він вже не брав слухавку. Наступного дня сват, якого вона попросила піти на ферму, щоб дізнатись подробиці, виявив волинянина вже мертвим.

Під час суду обвинувачений свою вину не визнав та відмовився давати покази.

Проте свідком злочину став односелець загиблого, який працював на фермі різноробочим. Того дня, перебуваючи за дверима підсобної кімнати, в якій були загиблий і гість, він почув, як перший зойкнув. Зайшовши в кімнату згодом, він побачив багато крові на підлозі та тіло чоловіка. У цей час обвинувачений вже був на вулиці і руки у нього були в крові. Як повідомив свідок, у кімнату, крім загиблого та гостя, більше ніхто не заходив. Та додав, що він злякався, втік додому та заховався. Також розповів, що після цього йому погрожували: якщо розповість усе поліції, то його вб’ють.

Крім того, вину обвинуваченого вдалося встановити показами інших свідків та за допомогою експертиз.

Тож суд визнав його вину та призначив 12 років позбавлення волі. Також задовольнив цивільні позови дружини та доньки загиблого: вбивця повинен сплатити їм 300 тисяч матеріальної та 250 тисяч моральної компенсації відповідно.

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus