USD 40.85 41.15
  • USD 40.85 41.15
  • EUR 40.90 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Забив хлопця мотошоломом: волинянин відсидить 10 років та заплатить мільйон батькам, які втратили другого сина

1 Липня 2024 14:20
У селі Піщане Камінь-Каширського району влітку 2022 року сталося моторошне вбивство. Там поконфліктували хлопці. Під час сварки один вдарив іншого шоломом кілька разів. Медики швидкої допомоги констатували смерть.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У нього на голові не було живого місця. Вони кажуть, що було два-три удари, але я в житті ніколи у це не повірю. Мені тяжко говорити, нікому не побажаю хоронити свою дитину», – наголосив батько вбитого Андрій Смолярчук.

Загиблому було 19 років. Обвинувачений у вбивстві Роман Савонюк зауважив: жодного умислу вбивати не мав. Того вечора мотоциклом повертався зі знайомими із сільського бару. Дорогою вони побачили хлопця. Той їх зупинив і попросив підвезти. Вони відмовили, тому почався конфлікт. Зі слів обвинуваченого, юнак перший його вдарив – мотошоломом розсік брову.

«Жодних злих умислів там не було. Була одна мета – зупинити його дії, щоб він не намагався завдати ударів. Була й загроза моєму життю. У мене теж були тілесні ушкодження», – розповів на суді обвинувачений.

Читати ще: «Це був самозахист»: ковельчанина судять за вбивство співмешканця матері

Хлопці билися, неодноразово падали, аж поки мотошолом не опинився в руках Романа Савонюка. Як каже, цим предметом нібито відмахувався від загиблого.

«Запевняю, що я йому завдав мотошоломом близько трьох ударів. І не врахували ту кількість ударів, яку завдав мені він», – переконував обвинувачений.

Втім один з ударів виявився смертельним. Юнак загинув ще до приїзду швидкої на місці сутички.

Камінь-Каширський суд засудив обвинуваченого до десяти років позбавлення волі та призначив виплатити рідним убитого юнака мільйон гривень моральної шкоди. Роман Савонюк не погоджується ні з кваліфікацією статті про умисне вбивство, ні з розміром грошової компенсації.

«Я моральну шкоду частково підтримую. Готовий сплатити 200 тисяч. Але вибачте... Один мільйон гривень, враховуючи мій майновий стан, – це дуже завищена сума», – зазначив обвинувачений.

Читати ще: Вистрелив у сусіда: поліцейського з Ковеля звинувачують у вбивстві

Адвокат батька вбитого казав: таку суму визначив суд, вони з нею погоджуються.

«Не дай Боже комусь пережити такі події, як пережив Андрій Петрович. Тим паче, це вже його другий син трагічно загинув у молодому віці. Він зазнає також моральних страждань, оскільки суди тривають уже два роки», – зауважив представник потерпілого Андрій Кучер.

Своєю чергою, захисник обвинуваченого клопотав, аби провели додаткову судово-медичну експертизу, бо для того вбачають низку причин. Це, з його слів, порушення в слідчих діях і показання свідків, які змінювалися.

«І обвинувачений, і потерпілий під час шарпанини неодноразово падали, вдарялися об тверду поверхню, на що місцевий суд уваги не звернув. Також сам експерт зазначав, що в нього не було фактичних даних про неодноразові падіння. Не виключаємо версію сторони захисту про спричинення деяких ушкоджень на голові потерпілого внаслідок падіння», – твердив захисник Богдан Колєснік.

Суд у клопотанні адвоката відмовив. У останньому слові обвинувачений просив пробачення за те, що сталося. Вкотре наголосив: не хотів цього й не мав умислу вбивати.

Апеляційний суд залишив рішення про десять років позбавлення волі й мільйон гривень компенсації без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus