USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Забрати повістку з пошти потрібно за три дні, потім буде штраф: постанова Кабміну

12 Жовтня 2024 22:40
Повістки від ТЦК зберігатимуться на пошті лише три доби. Якщо за цей час військовозобов’язаний не забере повістку, йому загрожуватиме штраф у 17 – 25,5 тисячі гривен.

Кабмін вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку, зрівнявши строки зберігання повісток ТЦК і судових повісток. Таким чином, у військовозобов’язаного буде лише 72 години, щоб забрати рекомендований лист з повісткою, пише УНІАН.

Загалом схема має такий вигляд. Поштар приносить повістку за адресою, вказаною у рекомендованому листі від ТЦК, і вручає особисто в руки військовозобов’язаному. Якщо вдома його немає, поштар інформує адресата про цей лист телефоном або вкладає в поштову скриньку повідомлення, що у поштовому відділенні на нього чекає лист від ТЦК.

Читати ще: Кабмін виділив майже 72 мільйони на розсилання поштою 900 тисяч повісток до кінця року

Якщо після цього у триденний строк адресат повістку не забере, пошта поверне її до ТЦК із відміткою про відсутність цієї людини за адресою проживання. Як зазначає «Судово-юридична газета», у такому випадку вважатиметься, що ТЦК належним чином виконав оповіщення громадянина про необхідність з’явитися за повісткою.

Після цього ТЦК може винести постанову про штраф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2024 23:00
Який закон зобов'язує сидіти дома і чекати? Може бути тиждень робота, тиждень відгули.
123 Показати IP 12 Жовтня 2024 23:40
а як той хлоп з бідної родини, батьки прості люди то де взяти аж 25 тисяч на штраф?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus