USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

Заборона МП, зміни до бюджету, туристичний збір: депутати Володимира ухвалили сотню рішень

28 Липня 2022 12:37
98 питань порядку денного розглянули депутати Володимирської міської ради на черговій сесії 27 липня.

Значна частина питань стосувалася зміни назв і відповідних статутів у новій редакції низки освітніх, культурних та спортивних закладів громади у зв’язку із перейменуванням міста. Ці зміни були підтримані депутатами одноголосно. Комунальні заклади, а також структурні підрозділи міськвиконкому приводять у відповідність свої документи, вивіски, печатки тощо.

Депутати підтримали також зміни до рішення про встановлення туристичного збору, встановивши збір не лише на території Володимира, а й загалом на території усієї територіальної громади.

Підтримано і внесення змін до бюджзету міської територіальної громади на 2022 рік. Змінами передбачається збільшити видатки гуманітарному управлінню на 7,5 млн грн для проведення ремонтів туалетних кімнат в дитячих садках, ремонту покрівлі приміщення спортзалу «Космос», ремонту фасаду та покрівлі приміщення на стадіоні «Олімп», надання фінансової підтримки футбольному клубу «Ладомир».

Збільшуються видатки і для ТМО на 2,2 млн грн на завершення робіт з капітального ремонту системи киснепостачання з встановленням генератора кисню.

Управлінню інфраструктури додатково виділяються асигнування на 16,4 млн грн, за рахунок яких планується провести реконструкцію котельні на вулиці Академіка Глушкова, ремонт тепло- та водомереж, поточний ремонт дорожнього покриття та утримання його в зимовий період, ремонти дитячих та спортивних майданчиків та інші заходи з благоустрою.

Також з бюджету громади передбачається надання субвенції для військової частини на 2,9 млн грн для відновлення тепломережі, системи опалення і проведення ремонтних робіт у будівлі та субвенції районному бюджету на 50 тис. грн на оплату спожитих енергоносіїв у приміщенні районної ради.

Підтримали депутати і рішення про призначення та виплату стипендій Володимирської міської ради для обдарованої молоді «Майбутнє Володимира». Затвердили також низку земельних питань, переважна більшість яких стосувалася поновлення договорів оренди земельних ділянок та дозволів на розроблення проєктів землеустрою.

На завершення міський голова зачитав звернення депутатів до Президента, Верховної Ради та Волинської обласної військової адміністрації щодо діяльності на території Володимир-Волинської міської територіальної громади УПЦ (МП). Депутати вважають неприпустимим подальше існування таких церков в Україні загалом та на Володимирщині зокрема і вимагають від парламенту та Президента ухвалити та підписати закон, який унеможливить (заборонить) діяльність Московського патріархату в Україні, а також від Волинської обласної військової адміністрації розглянути питання про скасування статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ (МП) на території Володимир-Волинської міської територіальної громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ходжу в церку УПЦ Показати IP 28 Липня 2022 14:18
Статути УПЦ не мають приставки (МП). Відміняють те чого вже немає... Більше законів для людей!!!
Рашистові до Ходжу в церку УПЦ Показати IP 28 Липня 2022 17:55
Що ще треба пережити нам, щоб ви нарешті зрозуміли, має бути одна українська церква, якою на даний момент є ПЦУ. Тисячі смертей ще нічого вас не навчили.
Ех і Показати IP 28 Липня 2022 15:38
Ох і на часі це надання фінансової підтримки футбольному клубу «Ладомир».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus