USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

Заблокував автомобілем дорогу: покарали учасника мітингу біля будівлі ТЦК у Ковелі

Сьогодні 19:33
На 34 тисячі гривень оштрафували волинянина, який став учасником мітингу в Ковелі. Він та ще близько сотні людей блокували будівлю ТЦК та СП ввечері 3 серпня. Ковельчани не розходилися аж до ночі.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду.

Як вказано, Петро А. разом з іншими учасникам порушував встановлений порядок проведення мирних мітингів та нецензурною лайкою висловлювався на адресу працівників поліції і ТЦК, а останнім ще й погрожував.

Також чоловік своїм автомобілем перекрив дорогу на вулиці Грушевського, ускладнивши рух транспорту. А ще чоловік зайшов на територію установи, де штовхав працівників та поліцейських, які намагалися його зупинити.

Читати ще: Закликала блокувати будівлю ТЦК: у Ковелі умовний термін отримала адміністраторка Viber-групи

Обвинувачений свою вину визнав. Як пояснив, увечері 3 серпня перебував біля будівлі Ковельського ТЦК, бо знайома його дружини поскаржилася, що туди доставили її чоловіка. З його слів, коли жінка намагалася з’ясувати ситуацію, то військовий-охоронець направив на неї зброю.

«Вважаючи поведінку військового неадекватною, заступився за жінку, намагався з’ясувати ситуацію з її чоловіком, вимагав в інших працівників замінити цього військового, на ґрунті чого виник конфлікт. Оскільки ніякої реакції на небезпечну поведінку охоронця зі зброєю не було, то він поставив свій автомобіль таким чином, що було перекрито проїзну частину дороги навпроти РТЦК та СП. Коли почало темніти – чоловік поїхав із місця події», – описують дії обвинуваченого у вироку суду.

Читати ще: На Волині до 15 років тюрми засудили «крота» ФСБ, який шпигував на кордоні

Відомо, що чоловік був неодноразово засудженим, мав непогашену судимість. Зокрема, у 2015 році йому присудили семирічне позбавлення волі за розбій. Його нинішні дії кваліфікували за статтею 293 КК України, тобто як групове порушення громадського порядку.

Суд визнав Петра А. винним і призначив йому 34 тисячі гривень штрафу.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus