USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

За тиждень на Волині виникло 58 пожеж в екосистемах

Сьогодні 13:59
Погодні умови сприяють виникненню та розповсюдженню пожеж в екосистемах. На жаль, волинські рятувальники щодня отримують повідомлення про загоряння сухої трави, лісу та торфовищ. Гасіння таких пожеж – це непросте завдання, вимагає значних людських і матеріальних ресурсів.

Про це розповів речник ГУ ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров під час брифінгу, повідомили в ОДА.

Так, з початку 2024 року в області зареєстровано 260 пожеж у природних екосистемах, яких 251 пожежа сухої рослинності (близько 156 га), 7 пожеж торфовищ (близько 3 га), 1 пожежа пшениці на корені (близько 4,6 га) та 1 пожежа лісу (близько 25 га). Лише упродовж останнього тижня в області виникло 58 пожеж у природних екосистемах на площі близько 35 га.

За словами Володимира Нестерова, в основному пожежі у природних екосистемах виникають внаслідок самовільного випалювання сухої рослинності громадянами тих чи інших населених пунктів.

«Суха сонячна погода та проведення громадянами сільськогосподарських робіт на полях збільшує загрозу виникнення та сприяє швидкому розвитку пожеж сухої рослинності, які під дією різних факторів можуть розповсюджуватися на велику площу, перейти у пожежі торфовищ, лісових масивів та призвести до матеріальних збитків, травмування чи загибелі людей», – наголосив речник ГУ ДСНС України у Волинській області.

Читати ще: У Луцькому районі другу добу приборкують лісову пожежу

За порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки передбачена адміністративна відповідальність. З метою запобігання пожеж у природних екосистемах рятувальники постійно проводять профілактичні рейди щодо виявлення порушників правил пожежної безпеки та притягнення їх до відповідальності.

Так, з початку цього року було виявлено та притягнуто до відповідальності понад 120 громадян.

Зокрема протягом минулої доби рятувальники Володимирського району ліквідували дві пожежі у екосистемах.

6 вересня 2024 року о 12 годині 18 хвилин на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу на дачному масиві «Шахтар».

На місце виклику прибули вогнеборці міста Нововолинськ, які ліквідували загоряння сухої трави на площі 0,006 га.

О 15:32 на пункт звʼязку частини поступило повідомлення про те, що горить суха трава у с. Житані.

Пожежу на площі 0,5 га ліквідували рятувальники 7 державної пожежно-рятувальної частини міста Володимир о 16 годині 39 хвилин.

Ймовірними причинами пожеж є необережність під час куріння невстановленої особи.

Волинські рятувальники закликають мешканців краю не провокувати пожежі у природних екосистемах та нагадують, що у період високої пожежної небезпеки заборонено відвідувати ліси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus