USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

За три роки удвічі побільшало українців, готових повідомити про спробу отримання хабара. Опитування

10 Липня 2021 18:08
За три роки відсоток українців, готових повідомити правоохоронні чи антикорупційні органи про спробу отримання хабара, зріс із 20 до 42%.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на опитування, проведене програмою USAID «Нове правосуддя» у лютому-березні 2021 року.

«Найважливішою позитивною тенденцією, виявленою в результаті проведення опитувань у 2021 році, є загальне зниження рівня терпимості до корупції та зростання готовності боротися з цим явищем.

42% населення зазначили, що вони б повідомили правоохоронні органи чи антикорупційні органи про спробу отримання хабара із метою ухвалення необхідного судового рішення. Цей показник становив лише 20% у 2018 році», - йдеться у повідомленні.

При цьому 64% населення переконані в тому, що підкуп є звичайною практикою в українських судах, і лише 8% переконані в тому, що судді завжди ухвалюють законні та справедливі рішення.

14% населення повідомили про те, що в них був досвід участі у судових провадженнях щонайменше одного разу впродовж останніх 24 місяців. Їхнє сприйняття судів є більш позитивним, ніж населення в цілому.

Так, 62% користувачів судових послуг визнали, що вони не отримували вимоги щодо хабарів, неофіційних платежів чи подарунків під час їхнього досвіду взаємодії із судами, та 46% визнали, що судді ухвалювали законні та справедливі рішення. 35% респондентів із досвідом взаємодії із судами повідомили про те, що вони довіряють тим судам, у яких брали участь у судових провадженнях.

Повідомляється також, що рівень обізнаності широкої громадськості про судову реформу є дуже низьким, оскільки лише 9% респондентів зазначили, що в них є глибокі або принаймні базові знання про цю реформу. У 2018 році цей показник був на рівні 16%.

Опитування проводилося з лютого по березень 2021 року по всій Україні, за винятком окупованої АР Крим та непідконтрольних урядові районів Донецької і Луганської областей. До опитування населення було залучено понад 2 000 респондентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Факт Показати IP 10 Липня 2021 22:24
У нас стукачів не бракувало ніколи.
Народна прокуратура Показати IP 10 Липня 2021 23:02
"62% користувачів судових послуг визнали, що вони не отримували вимоги щодо хабарів", Але грантожери типу Шабуніна та інша подібна наволоч, котра звикла жити за рахунок бла-бла-бла про неймовірну корупцію в Україні, будуть і далі вперто твердити, що головна проблема українців - корупція, а не іноземний диктат щодо тарифів на енергоносії, вланості на землю, побудови судової і правоохоронної системи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus