USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

За травень в Україні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців, – Костенко

10 Червня 2024 23:00
За травень 2024 року в Україні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців.

Про це сказав секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко (парламентська фракція «Голос») у коментарі «Українській правді».

«Травень 2024 року був найпродуктивнішим у плані мобілізації, напевно, з початку 2023 року. За цей травень вдалося мобілізувати більше людей, ніж за останні кілька місяців у цілому», – зазначив він.

На думку Костенка, серед факторів, які вплинули на посилення мобілізації, – набрання чинності оновленого закону про мобілізацію, а також свідомість громадян.

Читати ще: Ухилення від мобілізації: коли порушникам можуть заблокувати рахунки

«Закон про мобілізацію почав працювати 18 травня. Люди оновлювали дані і йшли в армію. Ще один чинник – свідомість громадян, які побачили, що треба йти і захищати країну. Я також думаю, що багато людей, які хотіли мобілізуватися в період, коли закон напрацьовувався, чекали, які будуть умови, а в травні вступили до війська», – вважає він.

Водночас секретар оборонного парламентського комітету висловив думку, що дію нового мобілізаційного закону можна буде побачити безпосередньо в армії вже через кілька місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus