USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

За Тель-Авів: Ізраїль вперше атакував обʼєкти хуситів у Ємені

Сьогодні 10:37
Сили оборони Ізраїлю 20 липня вдарили по обʼєктах у порту міста Ходейд у Ємені, які контролюють хусити. Атака стала відповіддю на удар хуситів по Тель-Авіву, який стався 19 липня.

Про це повідомив ЦАХАЛ у соцмережі X, пише Бабель.

«Нещодавно винищувачі ЦАХАЛ завдали удару по військових обʼєктах терористичного режиму хуситів у районі порту Ходейда в Ємені у відповідь на сотні атак, здійснених проти Держави Ізраїль за останні місяці», – йдеться в повідомленні.

Голова МЗС Ізраїлю Ісраель Кац також підтвердив атаку й закликав світ посилити санкції проти Ірану, який контролює хуситів.

Axios пише, що це вперше Ізраїль безпосередньо вдарив по Ємену.

Читати ще: У Тель-Авіві біля посольства США впав безпілотник. Загинула людина

Al Hadath зазначає, що Ізраїль атакував нафтові обʼєкти. За даними видання, в операції були задіяні 12 ізраїльських літаків, зокрема винищувачі F35.
Хусити повідомили, що під атакою опинилися нафтові резервуари та електростанція. Там також заявили, що є жертви й поранені внаслідок атаки, але не уточнили кількості.

19 липня єменські хусити атакували Тель-Авів. У результаті вибуху безпілотника поблизу посольства США одна людина загинула, пʼятеро отримали поранення. Арабські медіа писали, що всього хусити випустили пʼять повітряних цілей у бік Тель-Авіва: балістичну ракету і чотири дрони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus