USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

За спорудження фортифікацій на сільгоспземлях аграріям планують виплачувати компенсацію

29 Серпня 2024 23:00
Міністерство аграрної політики та продовольства України розробляє законодавчі зміни для підтримки агровиробників, зокрема – компенсацію за використання сільгоспземель для спорудження фортифікаційних укріплень.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

За словами виконуючого обов’язки міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, Мінагрополітики пропонує щорічну виплату 12% нормативно-грошової оцінки за користування цими землями. Це компенсуватиме орендну плату.

«По завершенню воєнного стану землі під фортифікації або викупити для суспільних потреб, або привести у стан для ведення сільськогосподарських робіт. Програму планується запустити наступного року», – розповів урядовець.

Читати ще: Волинські аграрії почали сіяти ріпак під урожай 2025 року

Крім того, розглядається можливість замороження кредитів агровиробникам з тимчасово окупованих територій, які продовжують працювати на підконтрольній території.

Наразі в Україні вже діє низка державних програм підтримки аграріїв з прифронтових зон, а також надається допомога сільгоспвиробникам на підконтрольній території.

Відповідно, програма «Доступні кредити» дозволяє отримати аграріям до 90 млн грн, а підприємствам з тваринництва та переробки – до 150 млн грн. Також включена компенсація до 50% вартості відновлення та будівництва меліоративних систем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus