USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

За самовільне залишення частини в 2023 році засудили понад 1,5 тисячі людей

Сьогодні 20:42
Самовільне залишення військової частини (СЗЧ) є найпоширенішим злочином серед військовослужбовців, торік за нього було засуджено 1 тис. 577 військових, з яких 30 – жінки.

Про це повідомив голова Верховного Суду Станіслав Кравченко, посилаючись на статистику Державної судової адміністрації (ДСА), інформує Інтерфакс-Україна.

«Давайте подивимося відкриті дані статистичних звітів Державної судової адміністрації на сьогодні. За СЗЧ у 2023 році засуджено 1 тис. 577 військових, з яких 30 – жінки. Згідно з даними ДСА, це найпоширеніший злочин, оскільки становить 61% усіх засуджених за військові кримінальні правопорушення (злочини проти військової служби – ІФ-У)», – розповів Кравченко.

Читати ще: На Волині мобілізований з Рівненщини на півтора року втік з частини. Його судили

За його словами, за втрату військового майна засуджено 37 осіб. «Що це за майно, наскільки важливе, щоб засудити людину і відправити для відбування покарання?» – додав голова суду.

За порушення правил поводження зі зброєю торік, як повідомив Кравченко, було засуджено 35 осіб, за дезертирство – 113, ухилення від військової служби через завдання собі каліцтва – 32.

Читати ще: На Волині судили сержанта, який на кілька місяців втік з військової частини

«Загалом, згідно зі статистичними даними ДСА, кількість засуджених за воєнні злочини у 2023 році була значно вищою, ніж у 2022 році, – 2 тис. 585 осіб і 1 тис. 490 відповідно. Йдеться про вироки, які вже набули законної сили», – зазначив голова Верховного Суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus