USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

За парти сіло 355 першокласників: у школах Володимирської громади пролунав перший дзвоник

Сьогодні 16:22
2 вересня у закладах загальної середньої освіти громади розпочався іще один навчальний рік в умовах війни. Подію традиційно відзначили урочистими лінійками, а також родинними святами, які провели для першокласників та випускників.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Радо зустріли своїх учнів дві гімназії та шість ліцеїв громади. Загалом за парти сіло 4 тисячі 616 учнів, з яких 355 уперше переступили поріг школи. Незважаючи на труднощі воєнного часу, діти продовжують здобувати знання, щоб будувати щасливе і вільне майбутнє нашої країни.

У перший день навчального року володимирські освітяни доклали багато зусиль і підготували цікаві пізнавальні заходи, щоб учні, а особливо першокласники, запам’ятали цю подію надовго. Для школярів у різних закладах освіти відбулися урочисті лінійки, родинні свята, квести, флешмоби, мотиваційні пікніки, виховні години, святкове коло і спілкування. Усі вони були національно-патріотичного спрямування.

Читати ще: У школах Ковельської громади пролунав перший дзвоник

Зокрема у Суходільському ліцеї на святковій лінійці, приуроченій Дню знань, директор Віктор Рупша привітав присутніх, подякувавши ЗСУ та закликав усіх допомагати, волонтерити, вчитися і наближати нашу Перемогу. Голова учнівського самоврядування зачитала заповідь випускників першокласника. А першачки пообіцяли, що будуть старанними та допитливими, слухняними та ввічливими школярами.
У гімназії села Ласків укотре пролунав перший дзвінок, скликаючи малюків-першокласників, старших учнів, педагогів, батьків до старту навчального року. Привітали присутніх зі святом староста Тетяна Шейчук і директор гімназії Наталія Яковинець. Родинне свято пройшло в урочистій атмосфері, зібравши багато гостей. А ще гімназія долучилася до акції «Замість квітів – донат на ЗСУ». Вдалося зібрати 2050 гривень. До слова, таку ж ініціативу було підтримано і іншими закладами освіти.

Дружня родина ліцею ім. О. Цинкаловського зібралась на святі першого дзвоника під гаслом «Я вірю в мою Україну». Вшанували хвилиною мовчання усіх воїнів, завдяки яким в українських дітей нині є змога продовжувати навчання, та поклали квіти до стели пам’яті загиблим випускникам. Лунало вітальне слово директора Олександра Романюка, настанови Королеви знань та Магістра, а також щемливі слова випускників. Зазначимо, що цього року в ліцеї навчатимуться 178 десятикласників з усієї громади.
Читати ще: «Скоро до школи»: у Луцьку дітям вручили ранці та шкільне приладдя

Урочисті лінійки та родинні свята цього дня також відбулись у ліцеях № 1, 2, 3, 5, а також гімназії № 7. Тут, як і скрізь, під оплески усіх присутніх радо приймали у шкільні родини першачків, також лунали слова вітань, щирих побажань мирного навчального року. А завершились урочистості переливами першого дзвоника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus