USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60

За невиконання батьківських обов'язків до відповідальності притягнули 300 волинян

1 Червня 2024 17:58
Від початку 2024 року в області за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей до адміністративної відповідальності притягнено майже 300 батьків або людей, які їх заміняють.

Про це розповіла Суспільному начальниця сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності Нацполіції Волині Інна Остапович.

З її слів, покарання за такі дії – попередження або штраф у розмірі 850 гривень, якщо правопорушення здійснено вперше, за повторні дії – 3600 гривень.

Від початку 2024 року в області зареєстровано майже 360 дітей, які постраждали від домашнього насильства.

Читати ще: Бив по обличчю: на Волині засудили батька учня за боулінг однокласника

«Тобто це діти, які або були присутні, коли батьки здійснювали домашнє насильство, або стали його жертвами. Коли дитина чує крики, бачить це домашнє насильство – це й може довести до самогубства», – каже Інна Остапович.

З її слів, станом на 1 червня в області одна дитина скоїла самогубство, а восьмеро завдавали собі різних тілесних ушкоджень або труїлися ліками.

Щодо булінгу, каже Інна Остапович, то на обліку перебуває четверо дітей, які здійснили булінг стосовно чотирьох однокласників.

Найбільше, зі слів начальниці сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності нацполіції Волині, діти в Україні страждають через війну, бо не живуть у мирній країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus