USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

За місяць війни Україну покинули майже 4 мільйони людей

28 Березня 2022 10:22
Кількість біженців, які вимушені були виїхати з України через повномасштабне вторгнення Росії, наближається до 4 мільйонів.

Такі дані 28 березня наводить Організація Об’єднаних Націй (ООН), передає УНІАН.

«Понад 3,8 млн людей були змушені втекти з країни, перетворивши цю кризу на найбільш швидкозростаючу кризу біженців після Другої світової війни. Ще 6,5 млн було переміщено всередині країни. При цьому 13 млн – «застрягли» в зонах бойових дій і не можуть виїхати», – йдеться в повідомленні.

26 березня президент Польщі Анджей Дуда під час відеоконференції з президентом України Володимиром Зеленським розповів, що його країна прийняла вже 2,3 млн українських біженців і забезпечує їх усім необхідним.

За перші десять днів повномасштабної війни, за інформацією Управління верховного комісара ООН у справах біженців, з України виїхали 1,3 мільйона людей.

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денiсова інформувала, що з початку широкомасштабного вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 143 дитини, ще 216 - постраждало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 28 Березня 2022 10:45
Фемки втікають з України. Жінки - лишаються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus