USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

За кордоном тренуються понад 11 тисяч українських захисників, – Пентагон

31 Березня 2023 10:06
Наразі у кількох дружніх країнах проходять навчання понад 11 тис. українських воїнів.

Про це сказав на брифінгу у Вашингтоні речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає кореспондент Укрінформу.

«Навчання українських військовослужбовців здійснюються міжнародними зусиллями у партнерстві із коаліцією держав, які зараз тренують понад 11 тис. українських військових», – сказав Райдер.

Він уточнив, що до «тренувальної коаліції» входить 26 держав.

За словами Райдера, у Німеччині цього місяця завершують своє навчання та повертаються додому 4 тис. українських воїнів, які освоювали бронемашини «Stryker» і «Bradley».

«Додаткова загальновійськова підготовка триває у німецьких навчальних таборах «Grafenwoehr» та «Hohenfels», де знаходяться два моторизовані піхотні батальйони, до яких входить 1200 військовослужбовців ЗСУ», – зазначив речник.

За його словами, з квітня минулого року українські захисники прослухали понад 40 різних навчальних програм щодо понад 20 бойових систем.

«США продовжать подібні тренування та тісно працюватимуть із союзниками й партнерами, аби український народ отримав необхідну оборонну допомогу, потрібну йому для захисту країни та відбиття російської агресії. Ми рішуче налаштовані підтримувати України стільки, скільки знадобиться», – підсумував генерал.

Як раніше повідомляло агентство, група українських військових, яка пройшла навчання на системі ППО Patriot у США, вразила американських інструкторів тим, як швидко вони опанували цю систему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus