USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Мешканців волинського села оглядала виїзна бригада лікарів

22 Лютого 2019 22:48
Село Холоневичі – одне з найвіддаленіших сіл у Ківерцівському районі. Звідси до обласного центру 70 кілометрів, а до районного – 56. Тут є місцева амбулаторія, у якій працює лиш один терапевт та лікар-акушер, що обслуговують не лише більше тисячі жителів Холоневичів, а й людей, які проживають у сусідніх селах.

Іван Васкул працює лікарем у амбулаторії вже 38 років та каже, що до нього тут звертаються з усіма проблемами.

"Я тут один, лікую, куди кого направляю, якщо є потреба. В ці дні дуже багато пацієнтів, бо пішли простудні захворювання", - розповідає місцевий медик.

До найближчої лікарні, кажуть, їхати понад 25 кілометрів, та й усе-одно там немає усіх потрібних лікарів – тож доводиться їздити у Ківерці або ж Луцьк.

Днями у Холоневичах в рамках програми «Здоров’я – кожному мешканцю села» ініційованої народним депутатом Іриною Констанкевич приймали пацієнтів виїзна бригада лікарів Ківерцівської районної лікарні. В коридорах місцевої амбулаторії ажіотаж, що й не проштовхнутися.

У місцевої жительки Галини Лисюк хворе серце та проблеми з тиском – тож їй потрібен постійний контроль лікаря.

Місцева жителька Єва Піддубна, теж переконана, що такі виїзні прийоми лікарів дуже потрібні. «Дуже потрібно. Наше село віддалене…У цьому селі є близько 500-та дітей, приблизно стільки ж мешкає у сусідніх селах, а лікаря педіатра немає», - бідкається жінка.

Місцеві жителі кажуть, що дитячого лікаря їм не вистачає тут найбільше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus