USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

За ікебану з конопель волинянина можуть посадити за ґрати

2 Грудня 2023 17:48
У мешканця Володимира правоохоронці знайшли канабіс в оселі. Листя конопель, оформлене в композицію, висіло в чоловіка на стіні наче картина. За це отримав штраф. Але як виявилося, волинянин був на випробувальному терміні за крадіжку. Тепер він може сісти на три роки до тюрми.

Чоловік зрізав кілька стебел конопель у районі відстійників. З них оформив ікебану, яку розмістив на стіні у вітальні. Там вона висіла з 2017 до 2019 року, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Переніс її в свою квартиру, що розміщена по АДРЕСА_1, де незаконного зберігав у дерев’яному ящику, вклеєною у книжку та наклеєною на стіну квартири, шкатулку та аркуш паперу формату А4 до 10.01.2019 року, коли вказаний особливо небезпечний наркотичний засіб був вилучений працівниками поліції в ході проведення санкціонованого обшуку», – зазначено в документах суду.

Володимир-Волинський суд оштрафував волинянина на 850 гривень. Чоловік сплатив штраф і його зняли з обліку у 2020 році. Проте той факт, що наркотичну ікебану виявили в період випробувального терміну, тепер може зіграти проти чоловіка.

«Зараз сторона обвинувачення просить скасувати вирок через нововиявлені обставини», – сказала адвокатка Марія Сорочук.

Прокуратура вимагає переглянути справи.
На засідання до апеляційного суду чоловік із невідомих причин не з’явився.

«Я набираю на телефон, але він не відповідає. Телефонувала до його мами, але вона теж нічого не може сказати», – зауважила адвокатка Марія Сорочук.

Прокурорка Оксана Яковлева запропонувала відкласти засідання.

На наступних судових засіданнях сторона обвинувачення доводитиме: коли волинянину призначили штраф за зберігання наркотичної рослини, то не врахували, що він перебував на випробувальному терміні. Нині чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ABC Показати IP 2 Грудня 2023 18:52
Пара листків конопель - це вже "особливо небезпечний наркотичний засіб"? Наше законодавство треба докорінно змінювати. Тільки в нас можна п'яним на переході збити насмерть людину, і вийти сухим із води, бо "в родичів претензій немає". А за кілька листків конопель, які ти навіть не вживав - загриміти на нари. Це вже навіть не смішно.
Клава Показати IP 3 Грудня 2023 03:33
добре, а якби вказану ікебану виявили б серед фекалій, то відповідальність поніс би власник вбиральні ?.. пересічний громадянин не в курсі, за що передбачена відповідальність, тому й можливі свавілля та зловживання правоохоронців..
Анонім Показати IP 17 Грудня 2023 20:31
Канабіс не є наркотичною речовиною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus