USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

За гроші РФ полювали на авто ЗСУ: у Запоріжжі та Кропивницькому затримали дві групи підпалювачів

Сьогодні 17:50
Служба безпеки та Національна поліція затримали «на гарячому» ще чотирьох поплічників спецслужб рф, які вчиняли підпали у Запоріжжі та Кропивницькому. Пріоритетними цілями ворога були службові позашляховики Сил оборони та релейні шафи на об’єктах Укрзалізниці.

Для вчинення підпалів окупанти дистанційно сформували дві групи підпалювачів, до яких входило троє неповнолітніх, повідомляє СБУ.

За грошову «винагороду» вони спочатку підшукували потенційні цілі, а потім намагалися знищити їх за допомогою легкозаймистих сумішей.

Кожне загоряння фігуранти знімали на відео, яке російські куратори планували використати для «розгону» фейків про нібито наявність антиукраїнського підпілля в обох містах.

Так, у Запоріжжі затримано двох місцевих жителів, які підпалили декілька військових пікапів ЗСУ, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на фронті.

У подальшому зловмисники отримали нове «замовлення» з рф на знищення релейних шаф сигнальних установок Укрзалізниці, щоб порушити логістику Сил оборони на півдні України.

Читати ще: Підпалював авто й готував замах на офіцера: у Києві затримали агента російських спецслужб

У Кропивницькому затримано 41-річного колишнього інженера та його пасинка, які намагалися спалити два військових авто, серед них – мікроавтобус, котрий залучали до перевезення особового складу ЗСУ.
Наразі затриманим повідомлено про підозру за такими статтями:

– ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань за попередньою змовою групою осіб);

– ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Читати ще: У Дніпрі затримали 16-річного агента РФ, який підпалив автівку військових

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій та Кіровоградській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus