USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

За два роки в медичному центрі на Волині пролікували 15 тисяч військових

5 Березня 2024 22:20
За майже два роки у Волинському обласному центрі ортопедії, травматології та артроскопії пролікували 15 тисяч військовослужбовців.

Бійців почали приймати з травня 2022-го, розповів Суспільному завідувач відділення Олег Каліщук.

Військовослужбовець Владислав із Запоріжжя мінно-вибухове поранення отримав під час бойового завдання на Донеччині. Спочатку лікувався в Дніпрі, згодом чоловіка скерували до медичного центру на Волинь.

«З травня були Авдіївка, Мар’їнка, Роботине. 19 лютого перевозили боєкомплект, підірвалися на міні, машина перевернулася і я отримав поранення плеча, інші хлопці живі-здорові. Кілька тижнів – і буду як новенький», – каже Владислав.
Ще один пацієнт центру – 35-річний сапер Олексій з Рівненщини. Боєць розповів: підірвався на міні, тиждень лікується на Волині.

«У Кліщіївці під час бойового завдання наступив на міну та отримав поранення. Все добре зробили, позашивали, перелом зібрали, шпиці поставили», – каже військовослужбовець.
Обласний центр ортопедії, травматології та артроскопії розрахований на 42 ліжко-місця, половину з них нині займають військовослужбовці, каже завідувач відділення Олег Каліщук.
«Травми, з якими приїжджають з фронту, – відкриті, важкі з пошкодженнями м’яких тканин, судин, нервів, дефектами кісток. Тут треба залучати не лише бригади ортопедів-травматологів, а й судинних хірургів, нейрохірургів, надалі й пластичних хірургів. У нашій клініці це все є», – каже завідувач відділення.

Читати ще: «Скоро буду як новенький». Від легких травм до важких станів: як волинські медики рятують військових

Від початку повномасштабної війни в обласному центрі ортопедії, травматології та артроскопії зросла кількість операцій. Щомісяця тут відбувається до 80 хірургічних втручань.

Загалом за два роки медики прооперували чотири тисячі пацієнтів, додав завідувач відділення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus