USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

За держзраду в Луцьку судять херсонського податківця

10 Січня 2024 14:42
Довічне позбавлення волі за державну зраду – таке покарання загрожує херсонському податківцю, справу якого розглядають у Луцькому міськрайонному суді. Чоловіка підозрюють у тісній співпраці з агресором у період окупації Херсона. На суд обвинувачений не з’являється.

За версією слідства, Олександр Щука тісно співпрацював з окупаційною владою в Херсоні. Уродженець російського Іркутська 1980 року народження проживав у Херсоні, мав українське громадянство, а під час окупації міста добровільно перейшов на сторону ворога, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Добровільно зайняв посаду заступника Податкової служби Херсонської області, незаконного органу, створеного окупаційною владою, чим вчинив перехід на бік ворога в умовах воєнного стану», – прокоментував прокурор Вадим Старчук.

Читати ще: Працівницю ДСНС Волновахи за держзраду судять у Луцьку

На судове засідання підозрюваний не з’являється. За версію сторони обвинувачення, він нині переховується від правосуддя та справедливого покарання на тимчасово окупованих територіях України.

«Наявні дані вказують на те, що Щука переховується від суду на тимчасово окупованій території України, це підтверджується повідомленнями СБУ в Херсонській області та іншими доказами», – сказав прокурор Вадим Старчук.

Узявши до уваги тяжкість злочину та той факт, що підозрюваний був належним чином попереджений про судові засідання, суд вирішив задовольнити клопотання прокурора й надати дозвіл на спеціальне судове провадження.
Читати ще: 15 років тюрми за державну зраду: на Волині ухвалили вирок «голові сільської адміністрації ДНР»

Для низки кримінальних злочинів, зокрема державної зради, чинне законодавство передбачає процедуру спеціального судового розгляду, тобто за відсутності підозрюваного. Нині це поширена судова практика у справах обвинувачення в співпраці з окупантами. Як правило, підозрювані в таких злочинах тікають зі звільнених територій разом із відступом окупаційних військ.

Якщо суд визнає підозрюваного винним у скоєнні державної зради в період воєнного стану, йому загрожує найвища міра покарання – довічне позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Січня 2024 17:17
А коли Зе команду за держзраду посадять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus