USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Чиїм коштом будуть встановлювати комерційні засоби обліку води в багатоповерхівках Луцька

30 Вересня 2021 14:38
У Луцьку розпочали роботи із встановлення 300 комерційних засобів обліку гарячої та холодної води у багатоквартиних житлових будинках. Встановлення таких вузлів не відбуватиметься за кошти мешканців.

Про це під час засідання виконкому 30 вересня повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

З його слів, станом на сьогодні підприємство вкладає максимальні ресурси в тотальну модернізацію: обслуговування споживачів, а також будівництво нових об’єктів та заміну обладнання.

«Наша інвестиційна програма, закладена в тариф на 2022 рік, буде вдвічі більшою за рахунок прибутковості підприємства. Для національного регулятора це суттєвий показник, тому на наступний рік нам планують закласти плановий прибуток. Програмними підтримками, що здійснюються Луцькою міською радою, ми закриваємо низку важливих об’єктів, які можуть бути закладені у тарифі. Це - співфінансування будівництва нових свердловин, заміни мереж обладнання та автоматизації процесів для економії електроенергії», - розповів директор.

Як пояснив Віктор Гуменюк, на сьогодні КП «Луцькводоканал» успішно реалізовує спільні проекти з міжнародною фінансовою організацією НЕФКО щодо модернізації чотирьох найбільших каналізаційно-насосних станцій та 19 підвищених насосних станцій в Луцьку на суму в 2 мільйони євро грантових та бюджетних коштів.

«Розпочали роботи із встановлення 300 комерційних засобів обліку у багатоквартиних житлових будинках. За рахунок такої співпраці ці об’єми робіт, а це близько 9 мільйонів гривень, не будуть закладені в тариф, тож люди не будуть оплачувати вартість встановлення вузлів комерційного обліку, які планувалося раніше», - каже очільник комунальної установи.

Нагадаємо, 29 вересня у ДКП «Луцьктепло» підписали угоду з Європейським банком на встановлення 76 індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирних будинках обласного центру за рахунок грантових коштів.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 30 Вересня 2021 15:22
Та невже!Закон так і передбачає.
хіба? до Правда Показати IP 30 Вересня 2021 15:51
вартість того всановлення мешканці вже сплатили, оплачуючи в попередні місяці не тільки за спожиту воду, а й її доставку і т.п.
Правда Показати IP 30 Вересня 2021 17:12
Закон про ком.облік почитайте,там все прописано...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus