USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.75 10.90

За час пандемії в Україні кожна п’ята дитина не отримала потрібного щеплення, – ВООЗ

28 Квітня 2021 07:00
В Україні за час пандемії COVID-19 кожна п’ята дитина не отримала повністю необхідних щеплень.

Про це заявив глава представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт під час онлайн-зустрічі «Український тиждень імунізації-2021: рутинна вакцинація в умовах COVID-19», передає УНН.

«В часи пандемії кожна п’ята дитина в Україні залишилася незахищеною і не отримала повного покриття вакцинацією. Ми знаємо, що близько 20% не отримали повний захист», – розповів Хабіхт.

За його словами, з продовженням пандемії кількість може значно зрости, оскільки в умовах пандемії змінилися і умови вакцинації, зокрема і рутинної. Хабіхт закликав, попри увагу до вакцинації проти COVID-19, звертати увагу на рутинну імунізацію дітей та підлітків.

За даними ЦГЗ, у 2020 році, попри виклики пандемії COVID-19, в Україні вдалося досягти стабільного охоплення щепленнями на рівні 80%. Проте для повноцінного захисту потрібно досягти охоплення вакцинацією на рівні 95%.

Заступник міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова повідомляла, що на минулому тижні до України прибули вакцини для профілактики гепатиту B, дифтерії, правця, кашлюку та захворювань, збудником яких є гемофільна інфекція.

У березні цього року в МОЗ повідомляли, що до України прибули вакцини, призначені для планових щеплень за календарем, на загальну суму близько 20 млн грн.

Раніше Шаталова повідомляла, що в Україну прибула перша партія вакцини БЦЖ, якою щеплюють новонароджених від туберкульозу. Вона становить 450 тисяч доз вакцини. Перед цим, 31 січня, в Україні закінчилися вакцини БЦЖ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
І со? Показати IP 28 Квітня 2021 07:40
Жіночки і дівчата ще народять!
І нісо Показати IP 28 Квітня 2021 09:39
А який відсоток з цих дітей - заслуга їхніх мамаш, які не визнають прививки і взагалі медицину? А визнають учєнія всякіх "гуру"? І взагалі всякі "тайні знанія, які від нас скриває світове правітєльство жидомасонів і лічно Білл Гєйтц"?)
1+1 до І нісо Показати IP 28 Квітня 2021 10:21
Трутень

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus