USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

За 50 років популяції диких тварин у світі скоротилися на 73%

Сьогодні 00:20
Всесвітній фонд природи (WWF) провів глобальне дослідження і виявив, що популяції диких тварин скоротилися в середньому на 73% за останні 50 років. Там це назвали катастрофічною втратою видів.

Про це йдеться у звіті WWF про живу природу, який досліджує понад 5 тисяч популяцій птахів, ссавців, амфібій, рептилій та риб, передає Бабель.

Від слонів у тропічних лісах до яструбиних черепах біля Великого Бар’єрного рифу – популяції стрімко скорочуються. Втрата середовища існування ставить багато екосистем на межу.

Наприклад, через діяльність людини 60% рожевих річкових дельфінів Амазонки вимерли. Причинами стали забруднення річки, видобуток корисних копалин і навіть громадські заворушення.

Читати ще: Учені з’ясували, як довго Земля залишиться придатною для життя

Найбільшою загрозою для диких тварин є деградація і втрата середовищ існування, а також надмірна експлуатація, інвазивні види, хвороби, зміна клімату та забруднення.

Втрата біорізноманіття і зміна клімату швидко підштовхують світ до незворотних переломних моментів, серед яких потенційний колапс тропічного лісу Амазонки. Якщо це станеться, то він не зможе блокувати вуглець, що нагріває планету, і пом’якшувати наслідки зміни клімату.

Водночас звіт WWF зафіксував дещо обнадійливе – субпопуляція гірських горил у горах Вірунга в Східній Африці збільшувалася приблизно на 3% на рік між 2010 і 2016 роками. Утім такий окремий успіх недостатній на тлі повсюдного руйнування середовищ існування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus