USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

За 48 годин Україна захопила більше території, ніж за контрнаступ-2023, – The Telegraph

Сьогодні 09:53
Раптова атака України під Курськом принизила російську армію.

Про це йдеться у матеріалі The Telegraph.

Видання нагадує, що після більш ніж двох років російської військової агресії Україна перебуває в наступі. Так, у вівторок, 6 серпня, щонайменше 300 українських військовослужбовців перетнули російський кордон у Курську.

«Українські війська швидко окупували 350 квадратних кілометрів території Росії та взяли десятки росіян у полон. ... Менш ніж за сорок вісім годин Україна захопила більше території, ніж за весь злощасний контрнаступ літа 2023 року», – пише видання.

Зазначається, що наступальні операції України на Курському напрямку не сповільнюються. При цьому, на думку експертів, цей наступ має три ключові цілі:

відволікти російські сили від наступальних операцій на Донеччині;

посіяти розбрат усередині Росії;

просувати угоду щодо обміну територіями під час майбутніх переговорів.

Читати ще: Прорив у Курській області: чим така важлива Суджа, де тривають бої, та реакція Путіна

Водночас ЗМІ прогнозує, що, незважаючи на свій початковий імпульс, просування України в Курську, ймовірно, буде недовгим: західний і внутрішній тиск, ймовірно, змусить Київ змінити курс.

«Тим не менш, наступ на Курську показує, що Росія не винесла уроків із блискавичного захоплення Ростова Групою Вагнера під час заколоту в червні 2023 року. Окрім передбачуваних погроз знищення України та застосування тактичної ядерної зброї, Росія не відреагувала суттєво на наступ на Курськ. Оскільки літаки F-16 також прибувають на передову, у Путіна є багато причин для занепокоєння», – резюмають автори.

Нагадаємо, 6 серпня стало відомо про прорив українсько-російського кордону в районі Курської області. Наступного дня російські пабліки повідомили, що ЗСУ взяли під свій контроль низку населених пунктів області та просуваються далі вглиб РФ.

Згодом в РФ заявили, що ЗСУ «прорвались» в Курську область. Є інформація і про десятки взятих у полон у Курській області російських військовослужбовців.

Читати ще: Цвинтарі переповнені: в одному з російських регіонів більше не хочуть воювати проти України

Пізніше з’явилися реакції Білого дому та ЄС на бої у Курській області. Так, представник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано заявив, що згідно з міжнародним правом, Україна «має законне право захищатися, зокрема завдаючи ударів по агресору на його території».

У свою чергу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив, що США не змінили своєї політики щодо дозволу Києву використовувати американську зброю «для протидії безпосереднім загрозам, що виникають по той бік кордону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus