USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

За $2500 оформляв водієм: на Волині судили чоловіка, який сприяв ухилянтам у виїзді за кордон

22 Вересня 2024 23:35
На Волині покарали уродженця Чернігівщини. Він організував незаконний виїзд чоловіків за кордон, за що отримав 204 тисячі гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

Як зазначається, Олександр О. керував схемою з переправлення чоловіків призовного віку за межі України. Вносячи дані військовозобов’язаних осіб в документи, він влаштовував їх на роботу водіями до приватного підприємця.

Далі дані про таких превдо-керманичів подавав до системи «Шлях», що дозволяло виїжджати. А на додачу ділок ще й забезпечив автомобілі для перетину кордону.

Читати ще: На Волині судили депутата сільради, який просив 800 євро, щоб домовитися за відстрочку

У матеріалах справи зафіксовано два випадки. У першому чоловіка оформили водієм Volkswagen. Така посада обійшлася йому в 2,5 тисячі доларів. «Перевізника» викрили у січні 2023-го на пункті пропуску «Устилуг – Зосін».

Інший чоловік став водієм Ореl Movano. Але у лютому 2023-го теж був викритий, щоправда на пункті «Угринів – Долгобичув» у Львівській області.

Обвинуваченого судили за ч. 3 ст. 332 КК України, тобто за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчинену повторно і з корисливих мотивів. Він визнав вину та уклав угоду з прокурором.

Читати ще: На Волині оштрафували жінку, яка купила «інвалідність», щоб вивезти чоловіка за кордон

Відомо, що обвинувачений є уродженцем Чернігівської області, раніше несудимий, характеризується позитивно, одружений, має малолітню дитину.

Суд визнав Олександра О. винним та призначив йому 204 тисячі гривень штрафу.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Вересня 2024 08:12
Там половина таких їде. Але все всі знають тільки нічого не бачать. Договорняки курва

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus