USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

З волинянина, який зрізав три дерева в заповіднику, стягнули 200 тисяч гривень

Сьогодні 21:10
Волинянин незаконно спиляв три дуби в заповідній зоні, за що отримав 194 тисячі штрафу та мусив компенсувати збитки.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду.

Увечері 22 квітня 2024 року Юрій А. з метою власної наживи пилою зрізав три дуби. Це сталося у Партизанському лісництві, що належить до заповідного урочища «Цуманська пуща» в Луцькому районі. Дозволу на вирубку дерев чоловік не мав.

Читати ще: Зрізав три сосни в заповіднику: на Волині кочегара ледь не посадили в тюрму

Після порубки він розкрижував стовбури на колоди та завантажив їх на гужову підводу. Під час перевезення незаконно зрубаної деревини його спинили правоохоронці. Внаслідок дій волинянина природному середовищу завдано шкоди на майже 214 тисяч гривень.

Чоловік свою вину визнав, уклавши відповідну угоду з прокурором, та добровільно відшкодував збитки. Він має позитивні характеристики, його вперше притягують до криміналу, має на утриманні чотирьох малолітніх дітей.

Читати ще: Оштрафували і стягнули збитки: волинянин незаконно нарубав дерев на 31 тисячу

Обвинуваченого судили за ч. 4 ст. 246 КК України, тобто за незаконну порубку дерев у лісах на території природно-заповідного фонду і за перевезення незаконно зрубаних дерев.

Суд визнав Юрія А. винним, призначивши йому штраф у розмірі 194 тисяч гривень. Ще шість тисяч стягнули за проведені експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus