USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

З полону РФ сьогодні звільнили 49 українців, серед них – морський піхотинець з Луцька

Сьогодні 14:14
З російського полону звільнили 49 українців і українок. Серед них є захисники і захисниці «Азовсталі».

Як повідомив мер Луцька Ігор Поліщук, 13 вересня полону визволили морського піхотинця, лучанина Дмитра Селютіна. Військовий провів у полоні 29 місяців.

«Вітаємо маму Дмитра Наталію Ніколаєву з такою довгоочікуваною подією. Дмитру бажаємо якомога швидшого відновлення й міцного здоровʼя!» – йдеться у повідомленні.

Дмитро Селютін – військовий медик, санінструктор бригади морської піхоти. Повномасштабна війна застала сержанта в селі Широкине на Донеччині. У полон він потрапив у квітні 2022 року із маріупольського заводу Ілліча.

Своєю чергою Президент України Володимир Зеленський поінформував, що серед 49 звільнених українців – воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також мирні люди.

«Ще одне повернення наших людей, на яке ми завжди чекаємо й заради яких працюємо. 49 українців і українок удома. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також наші цивільні люди. Зокрема, Леніє Умєрова – дівчина, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Також вдалося звільнити ще частину захисників і захисниць «Азовсталі». Вдома й Герой України, військовий медик Віктор Івчук», – розповів Зеленський.

Читати ще: Чотирьох волинян повернули з російського полону

Він подякував команді, яка забезпечує звільнення полонених і заручників із російської неволі.

«Окремо хочу відзначити кожен наш, український, підрозділ, який поповнює обмінний фонд для нашої держави. Всі наші воїни, які беруть у полон російського окупанта, усі наші служби, які знешкоджують російських диверсантів і колаборантів, наближають звільнення наших людей. Маємо повернути додому всіх наших – і воїнів, і цивільних», - зауважив Президент.

Як повідомляли, 17 липня з російського полону в результаті обміну вдалося повернути 95 українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus