USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

З полону повернули 103 захисників України

Сьогодні 14:28
Ще 103 воїнів вдалося повернути в Україну з російського полону.

Як повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, серед звільнених цього разу 38 нацгвардійців. Воїнів ЗСУ вдалося повернути 28: серед них двоє зі спецпідрозділу «Кракен», двоє – з Міжнародного легіону, троє з Сил спеціальних операцій, один – з Сил територіальної оборони.

Додому їдуть восьмеро прикордонників, четверо поліцейських, двадцять один військовий моряк, троє представників Державної спеціальної служби транспорту, один – Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Всі звільнені цього разу – чоловіки: 82 солдатів та сержантів; 21 військовослужбовець належить до офіцерського складу.
Звільнені військовослужбовці брали участь у захисті від російських окупантів міста Маріуполя – 69 осіб (у тому числі оборонці «Азовсталі» – 31 особа), Донеччини, Луганщини, запорізького, херсонського, харківського та київського напрямків. Серед них також є двоє охоронців ЧАЕС.

Переважна більшість звільнених – люди, які утримувалися з перших днів війни, повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.
Нагадаємо, вчора додому повернулися ще 49 українок та українців – воїнів Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільних.

З полону визволили і морського піхотинця, лучанина Дмитра Селютіна. У полон він потрапив у квітні 2022 року із маріупольського заводу Ілліча.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus