USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

З податкової міліції на фронт: чим закінчився корупційний скандал на Волині

25 Жовтня 2023 15:56
Працювали в податковій міліції і стали фігурантами кримінальної справи про вимагання грошей. У результаті двоє чоловіків опинилися на фронті. Після корупційного скандалу їх позбавили спеціальних звань, як-от майор податкової міліції та старший лейтенант податкової міліції.

А от яким вироком завершилася історія 2014 року? Фігуранти справи до суду не прийшли, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За дев’ять років життя колишніх працівників податкової міліції склалося по-різному. Одного із них трагічно обірвалося. Чоловік був у Збройних силах України та загинув під час виконання бойового завдання. Другий фігурант справи про вимагання теж у війську й отримав поранення.

«Він у Володимирі зараз. Але з перших днів війни брав активну участь у бойових діях, де отримав вогнепальне поранення», – коментує його представник.

Експрацівників податкової міліції звинувачували в тому, що ті нібито, користуючись своїми службовими можливостями і важелями впливу, почали вимагати в підприємців кошти. Ця судова історія почалася ще 2014 року.

У вироці Володимир-Волинського суду вказано, що на початку червня податкові міліціонери організували зустріч із підприємцем, який здійснював міжнародні пасажирські перевезення, і стали вимагати в нього п’ять тисяч доларів.

«Повідомили, що в разі відмови надати неправомірну вигоду, вони, шляхом вчинення дій з використанням наданої їм влади, будуть штучно створювати ОСОБА_10 різного роду перепони в ході проходження ним митного контролю при перетині кордону, ініціювати посилений огляд транспортного засобу на предмет незаконного переміщення в ньому через державний кордон до країн Європи тютюнових виробів, в ході якого будуть ініціювати питання щодо скасування ліцензії на міжнародні перевезення пасажирів. Сприймаючи висунуту працівниками правоохоронного органу вимогу як реальну погрозу, змушений був погодитися», – йдеться у вироці.
Читати ще: У Луцьку судять трьох жінок, які працюють на окупантів

Домовилися, що спочатку підприємець передасть три тисячі доларів, а згодом – ще дві тисячі. У вироці зазначено, що через місяць після зустрічі перевізник привіз гроші. Він же і повідомив СБУ.

Мовляв, податкові міліціонери ще не встигли закінчити свої справи із перевізником, як взялися за жінку, яка незаконно оптом торгувала тютюновими виробами.

«Висунули незаконну вимогу про передачу їм в якості неправомірної вигоди грошових коштів в сумі двох тисяч доларів США за невжиття з їх боку відповідних заходів з припинення такої діяльності, погрожуючи, у випадку відмови створити різного роду перепон та вжити заходи щодо припинення такої діяльності та притягнення її до встановленої законом відповідальності», – вказано у вироці суду.

Через сім років місцевий суд визнав чоловіків винними. Колишнім працівникам податкової міліції п’ять років ув’язнення замінили трирічним іспитовим строком. Але колишні стражі податкового закону подали апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus