USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65

З початку року на Волині сплачено понад мільйон гривень туристичного збору

31 Травня 2024 06:46
Упродовж січня-квітня 2024 року до місцевих бюджетів Волині сплачено 1,1 мільйона гривень туристичного збору. Це на 39,1 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Оскільки курортний сезон на Волині обіцяє бути більш активним, ніж минулорічний, то у Головному управлінні ДПС у Волинській області акцентують увагу платників податків на неухильному дотриманні вимог податкового законодавства, інформує ГУ ДПС у Волинській області.

Очікуване збільшення попиту на відпочинок у літній період повинно додати надходження громадам, які можуть використати отримані кошти для облаштування територій, підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури та інших заходів соціально-економічного спрямування.

Читати ще: На Волині спрощенці додали місцевим бюджетам пів мільярда гривень

Платниками туристичного збору в Україні є громадяни та іноземці, які перебувають на території України і користуються послугами готелів, пансіонатів, мотелів, кемпінгів та інших об’єктів тимчасового проживання. Туристичний збір є обов’язковим для цих осіб та сплачується як частина вартості проживання.

Ставки туристичного збору встановлюються рішенням територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 % – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму від розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Читати ще: На Волині власники нерухомості спрямували до бюджетів громад понад 80 мільйонів гривень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лукаш і Мавка Показати IP 31 Травня 2024 07:10
Назвіть суму платежів до бюджету як юридичними так і фізичними надавачами туристичних послуг Шацької територіальної громади, у с. Світязь, Пульмо, Мельники ! Покажіть динаміку за останні пять років ! ВН, візьміть запропоновану тему в роботу ! Оцінимо ефективність роботи органів влади !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus