USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.43 41.60
  • PLN 10.30 10.45

З ниток і любові: рукодільниці з Волині в’яжуть теплі речі для захисників

Сьогодні 09:01
Як тільки почалось похолодання, іваничівські рукодільниці відновили роботу з в’язання теплих шкарпеток та рукавиць бійцям на передову. Займаються благородною справою майстрині в Іваничівській публічній бібліотеці.

Про це повідомляє БУГ.

В’язальниці зустрічаються в книгозбірні двічі на тиждень і разом виготовляють теплі речі. Вони наполегливо працюють по кілька годин, щоб до лютих холодів встигнути зігріти якомога більше бійців.

Майстрині переконані, що поки бійці боронять наші спокійні сни та відбивають атаки росіян, кожен небайдужий українець повинен віддячувати їм теплом та турботою. Саме тому в’яжуть носки й рукавиці старанно і з любов’ю.

Перші партії теплих речей в’язальниці вже передали місцевим волонтеркам, а ті відправили їх військовим на передову, аби потішити, зігріти їх і подарувати їм хоч частинку домашнього комфорту.
Читати ще: В'язальний батальйон: у Володимирі рукодільниці сплели понад 400 пар шкарпеток для захисників

Бібліотекарі запрошують усіх охочих долучатись до їхньої команди, приходити і в’язати шкарпетки для українських захисників. Вони вважають, що в цей нелегкий для України час, як ніколи, варто бути сильними та згуртованими. Тим паче, що зараз в холодну пору теплі шкарпетки військовим просто необхідні. А їх є тисячі й допомогти хочеться кожному з них, але поодинці нав’язати стільки пар просто не можливо, тому бібліотекарі прагнуть знайти і згрупувати однодумців. І разом робити хорошу справу. Адже так і веселіше, і зробити можна набагато більше.

Зустрічі майстринь відбуваються кожного вівторка і четверга о 11:00.

Також в’язальницям вкрай необхідний матеріал. Тому вони звертаються до мешканців громади, які мають вдома в’язані речі, якими не користуються і яких не шкода віддати, й просять розпустити їх на нитки і принести в бібліотеку.

«Ми потребуємо теплих ниток і працьовитих рук. Не вмієте в’язати, будете розпускати речі на нитки. Буквально з усього, що люди віддають на розпуск, наші майстрині стараються виготовити щось корисне. Так, із ниток, які не підходять для в’язання шкарпеток, плетуть килимки. До речі вже в цьому місяці було передано на фронт через наших волонтерів не одну партію теплих виробів. Щиро дякую усім, хто не втомився і робить свій внесок в добру справу», – наголосили бібліотекарі.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus