USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

З наступного року в Україні зупинять виплату соціальної пенсії

16 Листопада 2020 14:57
Наступного року українці перестануть отримувати соціальні пенсії. Про це йдеться в постанові Кабміну № 1098.

Право на спеціальну пенсію мали ті, кому не вистачає стажу. Такі виплати призначатимуть лише до січня 2021. Після цього літні українці без стажу ризикують зовсім опинитись без допомоги, розповідає Obozrevatel.

Соцпенсія повинна компенсувати різницю між тими доходами, які є, і прожитковим мінімум для непрацездатних. Зараз це 1712 грн.

Якщо бюджет вашої родини не покриває зазначену цифру, то різницю покриють із бюджету. Безробітнім виплачується повний прожитковий мінімум.

Однак, за умови наявності другого авто (мотоциклу), або якщо площа житла перевищує 21 квадрат на людину плюс 10,5 квадратів на сім’ю, гроші платити не будуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
ототак Показати IP 16 Листопада 2020 15:01
Зробили всіх і відразу! :)
! до ототак Показати IP 16 Листопада 2020 16:01
Самі, себе, своїми ж руками, і дітей своїх, і внуків... зробили...
123 Показати IP 16 Листопада 2020 15:06
Звіздєц а не держава ! Розікрали все що могли ! Занавєс !
Ска до 123 Показати IP 16 Листопада 2020 16:00
Велике будівництво ... але 73% на це заслуговують.
Б..ть((( Показати IP 16 Листопада 2020 15:09
от про ти чого треба протестувати вже і жорстко. Якщо нічого платити не будуть, то хай повертають всі гроші, які вираховувались за всі роки роботи на той с..ний пенсійний податок. Чи на який куй кожен його плаптив, щоб утримувати чугого дядю, а самому не отримувати ні копійки?!((От це реально забрані внаглу державою кровні зароблені гроші кожного і їх дарувати не потрібно, а вигризати і відстоювати, хоча б і з принципу, кому вони не є життєво важливими, але думаю таких не багато.
Пенс до Б..ть((( Показати IP 16 Листопада 2020 16:59
Отримувачі соціальної пенсії не мають необхідного стажу, а відтак нічого й не сплатили до бюджету. Вгамуйся.
скептик до Пенс Показати IP 16 Листопада 2020 17:53
а держава створила робочі місця ? я вже не кажу про мізерні зарплати. то при мізерній зарплаті яка буде пенсія ? в УРКАїні люди крім "обраних" мають тільки обовязки, а прав нуль
К.лучанин до Пенс Показати IP 16 Листопада 2020 17:59
"Отримувачі соціальної пенсії не мають необхідного стажу....."- але якийсь стаж мають і щось платили!!! Не треба бути кровожадним. На той стаж що мають і повинні мати яусь копійку і це буде справедливо і по милосердному. Що заробив те й отримуй, нехай не 1712грн. а 200-500грн. на хліб і воду. Зовсім не платити, йе є ГЕНОЦИД, Іноземці , члени наглядових рад нічого не роблячи отримують мільйони із нашої кишені платників податків.
Бенс до Пенс Показати IP 16 Листопада 2020 18:01
Головою думати не пробував? Десь да працював і щось у пенсійний стягували і лише немає необхідного стажу - відчуваєш про що мова?! А якщо взагалі ніде не працював - то вже його проблеми, нероб не повинна держава утримувати!
Що до Пенс Показати IP 16 Листопада 2020 18:49
Значить необхідного? Соціальну пенсію мали платити тим хто має мінімум 15 років стажу, отож 15 таки платили, а крім того соціалка світила й тим хто не добере до 35 років і вище, які світять в перспективі, на сьогоднішній день потрібно 27 років стажу для тих хто вже має право на пенсію за віком, отож якщо не набрав 27 років стажу, а лише 25, то все одно була б соціалка - « справедливо» зашибісь було б, а зараз стало ще «краще» взагалі нічого, то кому 25 років людина платила. Про тих хто не працював взагалі не йдеться і не йшлося, так що спрчатку розберись що до чого, а тоді пащекуй.
Володимир до Пенс Показати IP 18 Листопада 2020 09:47
Ті, хто має менший або неповний стаж, з їх зарплати теж відраховували податок на пенсійний фонд. Не перекручуй очевидне
лучанка Показати IP 16 Листопада 2020 16:03
Оце і справедливо, і правильно.А за що їм взагалі платити? Не хотіли працювати, а за пенсією біжать. Заробляли по Польщах та Італіях, податків не платили, а тут-дайте. У нас солідарна пенсійна система: платять пенсійні внески ті, хто працює. А безстажники багато внесків сплатили? Отож.
лучанин до лучанка Показати IP 16 Листопада 2020 17:52
Ох,які ви блять всі грамотні!!!!!! А скільки людей за тридцять років працювали на бариг (і продовжують працювати),а бариги їх не оформляли і не оформляють на роботу!!!!!!!!!!!!!!!!!,ЩОБ НЕ ПЛОТИТИ ПОДАТКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,а ЛЮДИ МУСИЛИ ПРАЦЮВАТИ,БО ВИХОДУ НЕ БУЛО!!!!!!!!!!!!!!!! За бариг вони не беруться,тільки з простих людей п"ють кров і викручують руки.
луциК до лучанин Показати IP 16 Листопада 2020 18:04
То хто вас на бириг змушував працювати? От смішні люди :) То з бариг і питайте, а не з держави з якої вам мають платити гроші, що відраховували з тих, хто не на бариг працював!
лучанка до лучанин Показати IP 16 Листопада 2020 18:31
Так люди ж не вівці, повинні розуміти, що запис в трудовій книжці у нашій країні необхідний. Тут людям з великим стажем платять копійки пенсії , а на що розраховують ті ,що не оформляються ,я не знаю. Думати потрібно про майбутнє , а не жити сьогоднішнім днем.Не оформляють офіційно-шукайте іншу роботу або вимагайте надбавку до зарплати.Це ж очевидно-чому вас у старості повинні утримувати офіційно працюючі, коли ви нікого не утримували(з різних причин), а працювали на себе і роботодавця? У нас немає по факту соціальної держави,яка забезпечить всіх, змиріться і думайте головою. Між іншим, у Китаї пенсій немає взагалі.
123 до лучанка Показати IP 16 Листопада 2020 18:23
Ти за заробітчан не переживай , вони якраз з капелюхом на подачкі стояти не будуть! Як не європейську пенсію , то будуть мати за що собі стаж офіційно докупити . То вам дулю скрутили , будеш мати за що собі стаж купити ?
петр до лучанка Показати IP 17 Листопада 2020 17:39
я инвалид с детства получаю социальную пенсию . не работал потому-что жизнь попала на развал страны и экономики .1991г и дальше . устроится на работу было не возможно бо инвалид некому не нужен да и сейчас так само . и на что мне жить дальше если заберут социалку.
лучанка до петр Показати IP 17 Листопада 2020 18:48
У вас не заберуть, у вас - соцвиплата по непрацездатності, то інше. Вас держава не може змушувати працювати, лише за вашим бажанням.Правда, як можна вижити на таку мізерну допомогу, я не знаю і щиро вам співчуваю. Тут мова, наскільки я зрозуміла, про працездатних людей без повного стажу.
От Показати IP 16 Листопада 2020 18:55
Тупість - соціалка мала бути не тим хто не працював взагалі, а тим хто не добере до встановленої норми стажу зараз це 27 років з перспективою збільшення. Умовою для отримання соціальної пенсії мало бути мінімум 15 років стажу. Так що буде вам в більшості всім і «справедливо» і «правильно»)))
лучанка до От Показати IP 16 Листопада 2020 19:47
Хто тут ще тупий, то питання. Зрозуміло, що таких, які зовсім не працювали, дуже мало.Вам потрібно розжувати, що маю на увазі тих, хто працював мало. А так, який не який, стаж 15 років набереться у кожного- хто старший, тому зарахується і ВУЗ, і служба в армії,і біржа, і офіційне працевлаштування.А заробітчани, щоб ви знали, не дуже поспішають відмовлятися від соціальної пенсії, виробляють всі, як один, і докуповують стаж непогано, хоча з капелюхом не стоять.
От до лучанка Показати IP 17 Листопада 2020 11:16
хай за той "який не який" стаж, навіть за тих 15 років, або платять,або повертають всі вирахувані гроші за всі роки в еквіваленті на сьогоднішній день, всім абсолютно з кого вираховували і кому тепер відмовляють в соціальній пенсії, Зрозуміла "розумнниця"? Чи ти вважаєш, що 15 років життя платити повинність це мало? Соцвнески забираються і з стипендій і з допомоги по безробіттю, то що тебе не влаштовує і так бісить, що роки навчання у ВУЗ зараховувались до стажу, зараз до речі вже ні, не треба було дітям вчитись з надією на перспективу, а зразу в двірники і прибиральниці йти ?
лучанка до От Показати IP 17 Листопада 2020 13:07
Мене нічого не бісить, я просто висловлюю свою думку, так як і ви.( Колись прочитала жарт, що думка санітарів і пацієнтів в психлікарні може не співпадати.) І не розумію, чому заплачені внески мають повертати? Ті, хто платив пенсійні внески, повинні розуміти, що ці гроші йшли на виплати пенсій, в тому числі і їхнім батькам, бабусям з дідусями. Це і є солідарна пенсійна система-працюючі утримують непрацюючих. Чи ви вважаєте, що ваших родичів-пенсіонерів повинен утримувати хто завгодно, крім вас? І якщо ви відмовились від сплати своїх внесків ,то чому маєте претендувати на внески чужі?
Мої до лучанка Показати IP 17 Листопада 2020 16:31
родичі- пенсіонери відпахали по повній програмі і в колгоспах, і на заводах, і в інших галузях. Половина з них не дожили до того щоб скористатись пенсіями. але все життя пахали, як вам і не снилось, і платили і самі себе цілком утримували і свої пенсії заробили собі самі, не треба про них, і не тільки про них, а й про багатьох з тих полколінь вякати, що їх хтось утримував. Тоді за вашою дебільнорю логікою, тобто за грабіжницькою хитровидовбаною солідарною системою, всі хто не має достатньо стажу, але їхні діти працюють і сплачують внески, також мають повне право на пенсію,навіть повноцінну, а не соціальну, бо ж діти працюють, платять,а отже заробляють своїм батькам пенсію. А якщо іхні батьки не матимуть пенсій, то якого біса ім працювати на чужих дядь і тьоть. Нормально і законно - коли людина працювала, платила податки, то вона повинна мати за це соціальні гарантії від держави в казну якої платила,а не бути кинутою на призволяще, а термін 15 років, що і є , було вірніше , вимогою,для сплати соціальної пенсії - не малий строк, під час якого держава забирала в людини її зароблене на податки, отож або хай повертає, або платить, як у всьому цивілізованому світі, або громити їх на х..н, як не в цивілізованому. Я якраз претендую саме на свої внески, і було б справеливо, щоб вони повертались пропорціно вкладеному. А от сплачувати і не отримати нічого натомість, бо воно пішло на хрін зна кого, не погоджуюсь категорично. І ще раз для тупих - якщо встановлена норма виходу на пенсію 35 років стажу(що буде в близькій перспективі) а в людини на час пенсійного віку 33роки,а не 35, то вона або має докупити два недостаючих роки, або залишатись далі працювати, а це вже після 60 р і вперто гнатись за все зростаючим стажем, або маючи 33 відпрацьованих роки, отримувати все ту ж соціалку, а з новаціями, судячи з всього, не отримувати зовсім нічого. Так що якщо ви не передпенсійного віку, або вже не бабця-пенсіонерка, то ще рано злорадієте - і вам прилетить у всій скрасі.
Вуйко Показати IP 16 Листопада 2020 20:17
Люди добрі ,не гризіться.Закон як дишло, був і буде.Для себе,наші кровосісі завжди знайдуть поправку в законі, а бидло нехай здихає.
Не 73% і не 25 % Показати IP 16 Листопада 2020 20:37
Чому у ФРН і навіть у Польщі треба лише 5 років стажу для мінімальної пенсії, а у нас...? Хто не був піонером - не буде пенсіонером?
Марина до Не 73% і не 25 % Показати IP 17 Листопада 2020 08:37
У Європі всі обов'язково мають накопичувальні! програми страхування - пенсійні, дитячі та інші. Тому пенсії з держави невеликі, а все інше - що сам собі відкладав. Доречі, в Україні вже 20 років є можливість накопичувати на пенсію в таких страхових компаніях . Це нормальний вихід для тих, у кого мало стажу.
Лучанка Показати IP 16 Листопада 2020 21:31
От слуги услужили, тільки кому? Як жити мають старі люди, які змінити нічого вже не зможуть, помирати з голоду будуть, виходить так, бо стажу їм не вистачає.. Діра в пенсійному фонді от і вихід знайшли, щоб не заморочуватись,так найпростіше.
Київ Показати IP 16 Листопада 2020 21:44
Якщо так хочуть скасувати соціальну пенсію, то чому ж не платять людям, які отримали інвалідність пенсію згідно Законів України, а тільки і керуються Постановами Кабміну. Отак обирати "слуг народу"!!!
Мария. Показати IP 17 Листопада 2020 07:00
40лет стажа 2200пенсия. Лэдацюга не работал и не платил 1760 грн социальная помощь. Где справедливость. Мне недоплачивают чтобы заплатить дармоеду.
Нострадамус Показати IP 17 Листопада 2020 08:00
35 рокiв трудового стажу , якi намалювали вiд балди реально заробити в цiй бардачнiй краiнi, в якiй по три раза на день мiняють закон, один безглуздiший другого! При чому про себе нiколи не забувають, хто б не пришов.
Нострадамус Показати IP 17 Листопада 2020 08:06
35 рокiв трудового стажу , якi намалювали вiд балди реально заробити в цiй бардачнiй краiнi, в якiй по три раза на день мiняють закон, один безглуздiший другого?! При чому про себе нiколи не забувають, хто б не пришов.
Вона Показати IP 17 Листопада 2020 10:15
А хто за станом здоровя звільнився з роботи і нема необхідного стажу- то тим людям як далі бути.
лучанка до Вона Показати IP 17 Листопада 2020 10:59
Оформити пенсію по непрацездатності. Там стаж невеликий потрібен, в залежності від групи.
Анонім до лучанка Показати IP 17 Листопада 2020 11:19
Зараз група призначена, але, можливо, вона не довічна. І як далі бути.
Іван Показати IP 17 Листопада 2020 10:51
В США навіть нашим людям похилого віку платять які не працювали і мають за що прожити
Іван Показати IP 17 Листопада 2020 10:53
Тих слуг гнати всіх нед*умків
Иван Показати IP 17 Листопада 2020 12:22
Несправедливо поступают с пенсионерами,если в человека стаж 15 лет,а нужно к примеру 30 лет,нормальное государство должно платить 50% от минимальной пенсии и это будет по людски...Себе нахапали повышенные пенсии,спиздили все заводы,фабрики,лучшие производственные мощности,облэнерго...это разве справедливо? Вернуть всё в лоно державы,до каких пор детям на операции будет скидыватся бедный народ-это прерогатива государства...Пора наводить порядок по"китайски",власть меняется,а бардак остаётся...
Анонім Показати IP 17 Листопада 2020 12:43
Відложуйте таку саму ж суму яку платять люди в пенсійний, міняйте на валюту, золото і самі платіть собі пенсії. А то думай доживеш чи ні до тієї пенсії.
Maruna Показати IP 17 Листопада 2020 13:23
Ціни ростуть скоріше чим прийняті закони.Доки піднімуть пенсію на 50-100грн то комуналку підняли 50-100%.крім комуналки підняли ціни на цукор,хліб,олію,муку ітд.Я в декреті з роботи і дістаю на дитину 860 і дитина хвора 1712грн пенсія.Чому не враховують також стаж таким на виплати дитячих і пенсії дитині,якщо мама працювала. Стажу в мене вже 20років буде.У 17 вже працювала.А матері одиначки по 3-5дітей мітингують бо зняли виплати з них.Виходить я працювала то маю діставати 860.А вони тільки народжують ніколи не працювали дістають по 2-3тис.на одну дитину.Мої діти не так хотять їсти як їхні.
Семен. Показати IP 17 Листопада 2020 13:47
Ось і геноцид. Хочуть щоб старші люди вимерли. А ще 30ті тіпа комуністи винні.Вони гірші за них
лучанка до Семен. Показати IP 17 Листопада 2020 14:49
сиділи на шиї батьків і чоловіків і соц.пенсія 1760 грн. На держслужбі 42 роки і ще рік працювати і буду мати 3900.
Ваня Показати IP 17 Листопада 2020 14:49
ПОДЯКУЄМО МАЙДАНУ ! МАЙДАН НАС ЗРОБИВ ПО САМІ ПОМІДОРИ !
Бенс Показати IP 18 Листопада 2020 19:30
А мене нагріли, не повертають за попередні місяці пенсію від дня народження,а тільки коли заяву прийняли на пенсію. Ото бл*дство,а не влада.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus