USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

З молитвою про чоловіка-воїна: майстриня з Берестечка вишиває ікони

Сьогодні 08:08
Майстриня з села Берестечко Тетяна вишиває ікони з молитвою за чоловіка. Нині він на фронті. Жінка каже, що таке хобі допомагає заспокоїтись і покращити настрій. Найбільшу цінність для рукодільниці мають ті образи, що вишила для майбутнього вінчання своїх діток.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Вишивати щось банальне не хоче, а ось ікони жінці до душі. Пані Тетяна навіть не рахувала, скільки вже їх вишила. Опанувала кілька технік: і хрестиком, і бісером. Зараз вишиває Хресну дорогу Спасителя.

Ікони створює різні. Серед них і ті, що жінка вишила для особливої події в житті кожної її дитини – вінчальні образи.

«Білі – це для сина Володимира, а голубі – для дочки Єлизавети. Для меншої ще немає, ще маю час на створення», – з посмішкою ділиться Тетяна.

Читати ще: Заволоч, коралі, бекеша та їх волинські особливості: фоторепортаж із виставки про традиційний одяг регіонів України

Час вишивання однієї ікони залежить від розміру. Крім того, зі слів майстрині, у селі є і чимало хатньої роботи, тому не завжди можна вишити швидко. Тема шиття для жінки близька з дитинства, адже навчалася на швачку. Таке хобі, зізнається, дуже заспокоює.

«Це час, приділений самому собі. Ти вишиваєш і думаєш про своє», – акцентувала жителька Берестечка.
Але таке задоволення не з дешевих. Лише одні матеріали потягнуть до тисячі гривень. Більшість своїх вишивок пані Тетяна дарує близьким людям. Вишиває ікони й у місцевий собор Святої Трійці. За голку з ниткою береться із молитвою про сім’ю і про чоловіка, який зараз на фронті захищає Україну. Найбільше бажання – аби він повернувся, і разом із сім’єю хоче подорожувати.

Читати ще: Молилися на колінах: на стінах волинського храму розвісили портрети Героїв, які намалював військовий

«Ми любимо їздити на Біле озеро в Рівненській області. Там дуже гарно, усім рекомендуємо. А цьогоріч їздили в Житомирський кар’єр. Там взагалі «українські Мальдіви», – відзначила Тетяна.

Також майстриня мріє про романтичну подорож із чоловіком за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus