USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.40 41.60
  • PLN 10.43 10.58

З листопада на дорогах у низці міст України зміниться обмеження швидкості руху

Сьогодні 10:56
З 1 листопада у низці міст України зміниться обмеження швидкості руху. Максимальна дозволена швидкість становитиме 50 км/год.

Про це повідомив в етері телемарафону перший заступник начальник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Він наголосив, що правила дорожнього руху в Україні не змінюються. Просто норми переходять на зимовий період, коли для всіх учасників дорожнього руху небезпека є підвищеною.

Через зміни на тих ділянках доріг у низці українських міст, де було дозволено їздити зі швидкістю до 80 км/год, дорожні знаки замінять на обмеження швидкості до 50 км/год.

Читати ще: Лише сидів на місці водія: волинянин у суді доводив, що не їхав п’яним за кермом авто

«У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпека дорожнього руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год на літній період. Цей період зараз закінчується, і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості – 50 км/год. Таким чином, правила фактично не змінюються, а настає зимовий період, який не передбачає інші обмеження швидкості руху», – пояснив Білошицький.

1 жовтня Кабінет міністрів України прийняв постанову, відповідно до якої для укладання договору купівлі-продажу автомобіля тепер потрібно обов’язково подавати документ, який підтверджує вартість транспортного засобу. Це прибере можливість оцінки авто зі слів продавця та ліквідує схему мінімізації сплати податків під час купівлі-продажу.

А з травня 2024 року в Україні відновлено послугу з отримання індивідуальних номерних знаків на транспортні засоби. Автовласники зможуть їх замовити онлайн – у Кабінеті водія – або звернувшись особисто до будь-якого сервісного центру МВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus