USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

З липня Пенсійний фонд виплачуватиме нові види допомоги

9 Липня 2024 18:01
Пенсійний фонд України з 1 липня отримав повноваження призначати та здійснювати виплати деяким категоріям осіб, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною або працюють у спеціальних умовах.

Про це пише пресслужба ПФУ 9 липня.

Мовиться про виплати:

– одноразової грошової винагороди особам, яким надано звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку;

– довічних державних стипендій учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, яким призначено довічні державні стипендії відповідно до указів президента;

– довічних державних стипендій громадянам України, які рятували євреїв на території України під час Голокосту в роки Другої світової війни, яким призначено довічні державні стипендії відповідно до указу президента;

– одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в зазначених акціях.

Читати ще: Як зміняться пенсії та мінімалка в Україні 2025 року: прогноз Кабміну

До 1 липня ці виплати здійснювали органи соціального захисту населення.

Натомість щомісячну виплату громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, або членам їхніх сімей, ПФУ здійснює з 1 січня 2023 року.

Також у відомстві нагадали, що органи ПФУ забезпечують призначення і виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури внаслідок військової агресії РФ проти України.

Зауважимо, середній розмір пенсії в Україні за перший квартал 2024 року зріс на 505,02 грн або на 9,6% до 5 743,27 грн.

Читати ще: Кожен третій українець живе в бідності, – Світовий банк

Раніше у Раді заявили, що надходження в Пенсійний фонд – менше запланованого. Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що план надходжень від ЄСВ не виконано, проте це не вплинуло на індексацію в березні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus