USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.55 10.66

З коронавірусного фонду використали 45,5 мільярда, – Мінфін

9 Грудня 2020 19:50
З фонду боротьби з коронавірусом станом на 7 грудня використали 45,5 мільярда гривень. Крім того, з коштів місцевих бюджетів станом на 3 грудня витратили 4,4 мільярда на придбання товарів і послуг для запобігання поширенню COVID-19. На охорону здоров’я використали 12 мільярдів з виділених 23,8 мільярда гривень.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів України, пише 24 канал.

На що витратили гроші

63 мільйони гривень спрямували на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень. Зауважимо, загалом для цього передбачили 100 мільйонів.

1 мільярд гривень, із виділених 4 мільярдів, використали на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків.

1,5 мільярда гривень спрямували на субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем.

5,3 мільярда використали на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам. Загалом для цього було передбачено 6 мільярдів.

"9 грудня бюджетний комітет Ради погодив перерозподіл 5,3 мільярда гривень з ковідного фонду МОЗ для реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення завдяки скороченню видатків на будівництво та ремонт автодоріг державного значення", – йдеться у повідомленні.

Крім того, передбачене збільшення грошей у ковідному фонді за спеціальним фондом державного бюджету на 8,9 мільярда гривень. Зазначені кошти пропонують спрямувати на ініціативу президента Володимира Зеленського щодо підтримки бізнесу під час карантину.

Окрім коштів фонду, заходи зі протидії COVID-19 фінансуються також з інших джерел. Так, за програмою медичних гарантій Національна служба здоров’я вже здійснила оплати закладам охорони здоров’я на суму понад 10,6 мільярда гривень за послуги, що пов’язані із лікуванням COVID-19.

Гроші з ковідного фонду часто використовували не за призначенням. Зокрема, їх спрямовували на ремонт та будівництво доріг, на культуру, забезпечення правопорядку тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus