USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

З якого матеріалу вибрати валізу: тканина чи пластик

21 Березня 2024 11:59
Час незручних та громіздких валіз давно в минулому. Сучасні виробники пропонують якісні сумки на коліщатках, які зручно використовувати у будь-якому виді транспорту. Але особливим вимогам має відповідати валіза ручна поклажа, яку можна взяти із собою у літак. Вона не тільки повинна бути в того розміру, який визначає авіакомпанія, але також має відрізнятися практичністю, зручністю використання та тривалим терміном служби. У цьому плані між собою конкурують пластикові та тканинні валізи, про особливості яких ми розповімо.

Особливості та переваги тканинних валіз



Сумки із тканини на коліщатках відрізняються легкістю та доступною ціною, при цьому вони можуть виготовлятися як з одного матеріалу, так і з комбінованої тканини. Оптимальним варіантом буде покупка валізи, до складу якої входить нейлон та поліестер. Така комбінація забезпечить:

● водонепроникність;

● міцність на розрив;

● практичність.

Також чималий попит мають валізи із комбінованої тканини з додаванням поліаміду та нейлону. Вони відрізняються максимальною міцністю, але й коштують дорожче порівняно з поліестеровими виробами. Якщо ж говорити про головну перевагу тканинної ручної поклажі, варто назвати можливість зміни форми у процесі укладання речей. Ви також зможете заштовхати таку валізу навіть у невеликий відсік. Щоправда, робити це потрібно дуже акуратно, щоби не зашкодити тканині. Ще серед переваг можна відзначити наявність додаткових відділень і той факт, що такі сумки не бояться падінь.

Мінуси? Тканина не забезпечує стовідсоткову водонепроникність, такі валізи не захищають тендітні предмети, а їх очищення вимагатиме докладання чималих зусиль.


Особливості та переваги пластикових валіз



Пластикові моделі валіз найчастіше виготовляються з полікарбонату, ABS-пластику або поліпропілену. Кожен із цих матеріалів має власні переваги, при цьому у них є і загальні переваги:

● практичність – їх легко можна очистити за допомогою вологої серветки;

● водонепроникність – це дозволить зберегти речі від намокання;

● міцність – ви без проблем зможете перевозити в них тендітні предмети;

● порядок – ви можете бути впевнені, що у пластиковій поклажі ваш одяг не зімнеться.

Із мінусів варто відзначити високу вартість, а також необхідність дбайливого відношення, тому що при ударах на корпусі можуть з’явитися вм’ятини або подряпини.

Вибір між тканиною і пластиком суто індивідуальний, адже кожен із матеріалів має як плюси, так і мінуси. Якщо ж ви хочете придбати якісну валізу, радимо звернути увагу на інтернет-магазин Samsonite, в якому ви знайдете широкий асортимент дорожнього приладдя високого класу.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus