USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.70 10.84

З гвинтівкою на лижоролерах: Луцьк приймав всеукраїнські змагання з літнього біатлону

Сьогодні 18:44
У Луцьку відбулися всеукраїнські змагання з літнього біатлону. До обласного центру Волині приїхали юні спортсмени з Києва, Харкова, Тернополя, Львова та інших міст України.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Біатлон більшість знає як зимовий вид спорту, що поєднує лижні перегони і стрільбу з гвинтівки. Але існує і літній, де лижну гонку замінюють лижоролери або крос. Близько сотні юних спортсменів приїхали до Луцька, щоб випробувати свою майстерність. Привітала їх перша українська олімпійська бронзова призерка Валентина Цербе-Несіна.

На Волині всеукраїнські змагання з літнього біатлону організовують уже втретє. Цього разу вони для дітей від 11 до 16 років.

«Ми бігли крос-біатлон. Це коли діти пробігають три кола по 700 метрів. Після першого та другого вогневого рубежів є штрафні круги», – розповів голова федерації біатлону Волині Роман Андрійчук.

Читати ще: На п’єдесталі – учасники Олімпіади: у центрі Луцька відбулися змагання зі спортивної ходьби. Фоторепортаж

Першими стартували наймолодші дівчата. 12-річна Анна Ващук влучно подолала вогневі рубежі – без жодного промаху. Дівчинка зізналася, що нещодавно займається біатлоном у Луцькій ДЮСШ № 4. Найважче для неї саме кросова ділянка, де треба дуже швидко бігти.

Вдруге у Луцьку беруть участь спортсмени із Харківщини. Як каже тренер Андрій Давидов, це хороша можливість для дітей, адже зараз їм дуже складно проводити змагання через постійні обстріли.

«Мої діти з іншим тренером на відкритому чемпіонаті Волині влітку посіли командне перше місце. Зараз уже зі мною вони залюбки повернулися в це приємне місто. Літній біатлон в Україні активно розвивається, бо ж снігу в нас не так багато, тому це стає альтернативою зимовому», – поділився Андрій Давидов.

Читати ще: Чемпіон-переселенець з Харкова на Волині тренує юних біатлоністів

З другим результатом фінішував вихованець Володимирського спортивного ліцею Ярослав Галан-Влащук. На вогневому рубежі хлопець зробив один промах, тому довелося долати штрафне коло. Каже: у цьому виді спорту треба швидко бігати і влучно стріляти.

Четверо луцьких спортсменів у різних групах стали призерами змагань, а лідирували представники Харківської, Київської та Тернопільської областей.

У другий день, незважаючи на складні погодні умови, відбулась індивідуальна гонка на лижеролерах. Її спортсмени долали вздовж проспекту Волі з вогневим рубежем біля центрального корпусу ВНУ імені Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus