USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

З грудня оформити субсидії можна у Пенсійному фонді: що варто знати волинянам

2 Грудня 2022 21:57
З 1 грудня документи на оформлення субсидії та пільг приймають у Пенсійному фонді.

Про це розповіла Суспільному начальниця управління обслуговування громадян Леся Дацюк.

«З вересня працівники Пенсійного фонду проходили навчання, аби здійснювати прийом документів на житлову субсидію та пільги громадянам. Роботи додалося, спеціалістів вистачає», – каже Оксана Ткачук, начальниця відділу обслуговування громадян.

Працівниця сервісного центру Ірина Хотінська розповіла, що перелік документів на субсидію не змінився. Його можна знайти на Урядовому порталі або сайті Пенсійного фонду. Для громадян, які вже отримують житлову субсидію, нічого не змінюється.

«Надаємо людям роз’яснення щодо того, які документи необхідні по переліку. Тоді вони знову звертаються до нас і ми вже приймаємо документи. Люди терпляче відносяться. Вони також розуміють, що ми з цим вперше працюємо», – говорить спеціалістка.
61-тирічний лучанин Віктор вперше прийшов подавати документи на житлові субсидії. Про те, що з 1 грудня функції прийому, призначення, виплати субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг здійснюватимуть лише органи пенсійного фонду, дізнався з новин.
Містяни подати документи на субсидію або отримати консультацію тепер можуть в десяти сервісних центрах Пенсійного фонду, які є в області. Тут встановили спеціальне програмне забезпечення. Для сільських жителів нічого не змінюється.
Органи Пенсійного фонду по всій області працюють з понеділка по п’ятницю з 8 до 18 години без обідньої перерви. У разі відімкнення електроенергії прийом громадян не призупиняється, не працюють лише у випадку повітряної тривоги.

У Луцькій громаді орієнтовно 17 тисяч домогосподарств отримують житлові субсидії. В опалювальний період очікують, що їх кількість зросте до 21 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Грудня 2022 06:31
Тепер дурдому в філіях РФ стане набагато більше. Попасти і вирішити питання стане неможливо. Щось нагадує "епічну медрехформу" попрошенка по скороченню СЕСів, інфекційних лікарень і вірусологічних лабораторій напередодні COVID 19
Підпільник Кіндрат Показати IP 3 Грудня 2022 19:12
Забрали роботу в собезів...((( і як же вони тепер, що робити будуть, як докажуть свою потрібність ?? А посполитим знову ходіння по муках: - довідки , декларації, аналізи на лояльність... Вже ходять чутки, що це не остання рехворма з субсидіями ! Через півроку нарахування і виплати мають віддати до охвісу перзидента !! От- так- от ! Сталінський підхід жєлєзно-непоколєбімий: - нам не потрібно, щоб ви жили, нам потрібно щоб ви мучились !! Немає страшнішого за ініціативного дурня !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus