USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

З дозволу Львівської ОВА: ідентифікували тисячі чоловіків, які втекли за кордон через «Шлях»

15 Вересня 2023 14:13
Журналісти ідентифікували понад 2 248 чоловіків, які виїхали за кордон за дозволами Львівської ОВА через призначену для далекобійників систему Шлях, але так і не повернулися. Крім того, встановлені 372 організації, що причетні до їхнього переправлення.

Про це повідомляє NGL.media.

Журналісти протягом кількох місяців досліджували використання системи Шлях і знайшли сотні громадських організацій і благодійних фондів, причетних до втечі з країни чоловіків призовного віку, та з’ясували прізвища 2248 чоловіків, які виїхали за дозволами від Львівської ОВА і не повернулися.

Також встановили, що така «послуга» коштує на чорному ринку 3000-5000 доларів з особи.

«Ми свідомо відмовились від публікації прізвищ ухилянтів, натомість вирішили зосередитись на дослідженні громадських і благодійних організацій, які свідомо чи несвідомо сприяли їм, подаючи відповідні клопотання у ЛОВА», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Найчастіше зловживають ФОПи: внесення до системи «Шлях» коштує до $7 тисяч

«Рекордсменами» стали дві організації, які ведуть діяльність за однією адресою у місті Миколаїв Львівської області – місцевий осередок всеукраїнського товариства Просвіта і ГО Театр Хліб. Зокрема, тільки ці дві організації сприяли втечі майже 200 чоловіків.

Листи до Львівської ОВА від імені миколаївської Просвіти писала 34-річна голова організації Наталія Муха. Вона також керує миколаївським театром Хліб, утім від імені останнього писав її 22-річний керівник Роман Збудовський.

Муха і Збудовський ігнорували дзвінки й повідомлення в месенджерах з проханнями прокоментувати виявлені цифри.

У список видання потрапила група пов’язаних волонтерських організацій: Чистий Київ, Байрактар, Наші добрі справи, Українська гільдія активістів, Небайдужі громадяни, Український джавелін, Громадська екологічна ініціатива, Українські котики.

Читати ще: Сотні людей у «Шляху»: волинські фонди і далі реєструють чоловіків для виїзду за кордон

ЗМІ зазначає, що від цієї групи організацій виїхали і не повернулися понад 200 чоловіків призовного віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Факт Показати IP 15 Вересня 2023 15:27
Як зрозуміти: "Журналісти ідентифікували понад 2 248 чоловіків"? Це 2248 з половиною?
сміх і зло Показати IP 15 Вересня 2023 16:19
А назви які патріотичні в тих організацій..... Плакати від замилування хочеться.
Правда Показати IP 15 Вересня 2023 16:39
Це 2200 одна область,тобто в середньому тисяч 50.Всі дані є,організації,ніби "благодійні",хто керівник,підписи,печатки,митниця,пропуск,виїзд назад,якого не було.Все задукоментовано і внесено в базу.Так повернути складно,але і вїхати потім неможливо.Так,що виродки будете "європейцями",тіштеся,ви в ЄС,удачі.
правді Показати IP 15 Вересня 2023 20:40
Повірте, приїдуть вони, вишиванки на грудях рвати будуть, які вони патріоти, на засіданнях і зборах з трибун виступати будуть. А ті, хто дійсно служив і воював, стоятимуть біля воріт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus