USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

З документами про злочини радянської влади можна ознайомитися в е-архіві

4 Квітня 2022 02:31
У Службі безпеки України поінформували, що українці можуть ознайомитися з документами про злочини радянської влади в Україні, зокрема щодо геноциду українців під час Голодомору, в електронному Галузевому архіві СБУ.

Про це поінформувала пресслужба СБУ в Телеграмі.

Як зазначається, у боротьбі з російськими загарбниками ми відстоюємо не лише нашу землю та міста, а й нашу історію, традиції та культуру, які є частиною нашого народу. Тож не дарма загарбники спалюють українські книги про АТО, Майдани, Стуса, Петлюру та ін.
«Росія й раніше знищувала Україну та все українське, переписуючи нашу історію та вигадуючи неймовірні фейки, щоб виправдати свої злочини. Але зараз їх вже неможливо приховати. Здебільшого завдяки Галузевому архіву СБУ Його працівники ще до війни розмістили у вільному доступі тисячі документів про злочини радянської влади в Україні», - йдеться у повідомленні.
Ці документи, зокрема, стосуються таких тем - геноцид українців під час Голодомору, репресії проти кримськотатарського народу, замовчування правди під час трагедії на Чорнобильській АЕС, розправи над Героями бою під Крутами та керівником Зимового походу УНР, знищення українських митців.

«Ми не забудемо ні минулі, ні сьогоднішні злочини російських окупантів», - відзначили в СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus