USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

З бюджету Луцької громади підрозділам ЗСУ та силових структур виділили більше, ніж надійшло ПДФО із зарплат військових, – міськрада

2 Вересня 2023 12:23
Асоціація міст України оприлюднила розрахунки щодо використання органами місцевого самоврядування військового ПДФО. У Луцькій міській раді, свою чергу, зазначили, що з бюджету громади на допомогу підрозділам ЗСУ та силових структур виділено більше, ніж надійшло як ПДФО.

Як наголошується, покращення матеріально-технічного забезпечення підрозділів Збройних сил України є одним із пріоритетів у роботі Луцької міської ради. З міського бюджету постійно виділяються кошти на придбання квадрокоптерів, антидронових рушниць, рацій, зарядних станцій тощо. Також надається фінансова підтримка для спеціальних підрозділів силових структур, які виконують бойові завдання із захисту територіальної цілісності України.

Читати ще: У громад хочуть забрати військовий ПДФО. Це позбавить їх можливості допомагати армії та місцевим жителям

Як повідомила директор департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілія Єлова, на ці цілі у бюджеті нашої громади станом на 1 вересня передбачено 190 мільйонів гривень.

У той же час за 8 місяців 2023 року до бюджету територіальної громади надійшло 176 мільйонів гривень з податку на доходи фізичних осіб із заробітних плат військовослужбовців.

Нагадаємо, від 24 лютого минулого року на підтримку армії працівники міської ради зініціювали щомісячний збір коштів у розмірі свого одноденного заробітку, який проводять й до сьогодні.

Раніше ми писали, що захисники на фронті отримали від міськради три квадрокоптери DJI MAVIC 3 Fly more combo та супутниковий модем Starlink, 90 дронів Mavic 3 для військових, а також квадрокоптер «DJI Mavic 3 Fly More Combo» та зарядну станцію EcoFlow. А 26 липня Луцька міськрада на потреби армії передала позашляховик. Ігор Поліщук передав військовослужбовцям багатомісний моторний човен., а також для підрозділів, де служать волиняни, Луцька міська рада придбала 20 дронів.

Крім того, Луцьк – друге місто серед усіх міст України за кількістю придбаних дронів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікавий Показати IP 2 Вересня 2023 12:47
Оприлюдніть зарплати працівників міськвиконкому від голови до прибиральниці окремо - доплати та премії (!!!). А ще суми сплачені з цих зарплат до фондів.
не вірю Показати IP 2 Вересня 2023 13:46
Раз усе так просто: від військових прийшло, закупили дронів і відправили військовим, то для чого ця прокладка у вигляді чиновників? Нехай хлопці самі тими грошима і розпоряджаються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus