USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

З 510 членів екіпажу крейсера «Москва» половина або загинули, або поранені, – експерт

17 Квітня 2022 21:49
З 510 членів екіпажу підбитого Україною крейсера Чорноморського флоту РФ «Москва» половина або загинули, або поранені.

Таких висновків дійшов експерт з питань військово-морських сил Г. І. Саттон, аналізуючи ролик МО Росії, на якому близько 240 військовослужбовців «Москви» зустрічали в окупованому Криму.

Автор визначив місцерозташування плацу у Севастополі, де зустрічали нібито вцілілих моряків. За кількістю розміток на плацу Саттон припустив, що на подію зігнали близько 90 офіцерів і прапорщиків і 130 рядового складу.

Тобто, йдеться про половину екіпажу «Москви».

«Звісно, деякі члени екіпажу можуть бути поранені, і ми можемо припускати, що деякі з них загинули. Крім того, надходили повідомлення про порятунок деяких росіян турецькими або іншими суднами. Якщо це так – то їх теж може не бути (на плацу – ред.)», – написав експерт.

Те, що парад, імовірно, відбувся після затоплення, свідчать супутникові знімки за 15 квітня. На них – така ж кількість службовців на протилежному боці плацу. Збігаються й погодні умови, і цвіт на дереві.

Як пише Українська правда з посиланням на Novaya Gazeta Europe, мати одного із строковиків РФ, який, за її словами, був серед членів екіпажу «Москви», розповіла, що на борту крейсера загинули близько 40 людей, дуже багато поранених із відірваними кінцівками.

У ЗМІ повідомляють, що поговорили з матір'ю матроса-строковика Чорноморського флоту, якого призвали на службу до початку війни в Україні.

Проте там відзначають, що факт знаходження матроса на борту «Москви» в момент вибуху неможливо підтвердити в умовах війни.

Строковик РФ вижив і зв'язався з матір'ю 15 квітня, наступного дня після того як крейсер потонув.

«Син сказав, що крейсер був підбитий з суші, з українського боку. Просто так пожежа не сталася б. Є загиблі, є поранені, є зниклі безвісти. Син мені зателефонував, коли їм дали телефони.

У них залишилися документи та (їх особисті) телефони на крейсері. Він мені дзвонить і плаче від того, що побачив. Це було страшно. Зрозуміло, що не усі вижили. Намагалися самотужки загасити пожежу після того, як у крейсер потрапили трьома ракетами «Нептун» (Київ говорить про попадання двох ракет, - ред)», - каже мати.

Читати ще: Арестович пояснив, які військові завдання виконував затоплений крейсер «Москва»

Як ми писали, 13 квітня дві українські ракети «Нептун» поцілили в російський ракетний крейсер «Москва» Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ повідомили, на борту в результаті пожежі здетонував боєзапас. Пізніше Міноборони РФ заявило, що крейсер потонув, бо під час буксирування через пошкодження корпусу «втратив стійкість».

Крейсер «Москва» став найдорожчою військовою втратою Росії у війні з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus