USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

З 23 червня в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї

17 Червня 2023 06:18
Вже незабаром в Україні розпочне роботу Єдиний реєстр зброї (ЄРЗ), який допоможе автоматизувати облік зброї та зробити процес отримання дозволів зручним і доступним для громадян.

Про це інформує департамент комунікації МВС України.

Основними перевагами впровадження ЄРЗ є те, що громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Окрім того, завдяки діджиталізації послуг у сфері обігу зброї процедура отримання дозволів буде спрощена.
Зазначимо, що Єдиний реєстр зброї, який запрацює в Україні в червні, передбачає створення Електронних кабінетів. Відтепер українці зможуть отримати послугу, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, подавши документи через «Єдине вікно громадянина» або у магазині з продажу зброї.
Кроки під час подання документів на отримання дозволу на зброю через «Єдине вікно громадянина»:

– зайти на портал «Єдине вікно громадянина»;

– авторизуватися;

– оформити заявку;

– прикріпити пакет необхідних документів;

– додати сканкопії;

– завірити копії електронним підписом;

– надіслати заявку.
Кроки під час подання документів на отримання дозволу на зброю у магазині:

– особисте звернення до магазину;

– надання пакета необхідних документів;

– опрацювання заяви.

У травні міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявляв, що на складах магазинів є близько 70 тисяч одиниць різного виду зброї. Її можна буде внести в базу й продавати звідти. За словами Клименка, мета Єдиного реєстру – це контроль за зброєю, яка є на руках, а це 1 мільйон 300 одиниць без трофейної і тієї, яка зʼявиться в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підпільник Кіндрат Показати IP 17 Червня 2023 22:32
Х......я ху..........ща !!! З кожною вашою "рехвормою" мудрагелі, головного болю, непотрібних довідок про довідку, писанини, подачі потрібних документів ,- для простого мисливця тільки більшає !! Но в електронному виді, аякже, вік комп"ютеризації ! В базі данних ДОЗВІЛЬНОЇ СИСТЕМИ!! ПОВИННІ !! бути дані з псих.лікарні, нарко.диспансера і про судимість ! Прийшла людина - перевірили по цих трьох пунктах і ВСЕ !!- або видали дозвіл або ні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus