USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

З 2025 року в’їзд до Британії стане платним

11 Вересня 2024 23:38
З 2025 року мандрівники, які в’їжджатимуть до Великої Британії без візи, будуть зобов’язані сплачувати збір розміром 10 фунтів стерлінгів.

Про це пише CNN з посиланням на міністерку внутрішніх справ Великої Британії Іветт Купер.

Вона зауважила, що нові правила передбачають розширення системи електронної авторизації подорожей (ETA), яка спочатку була запроваджена для громадян Катару, а тепер на всіх інших мандрівників, зокрема і громадян Європейського Союзу.

Збір стосуватиметься всіх відвідувачів, разом з немовлятами та дітьми, які не мають візи або дозволу на проживання, роботу чи навчання у Великій Британії.

Читати ще: Греція запровадить збір з пасажирів круїзних лайнерів, щоб обмежити туристичні потоки

Нині громадяни Бахрейну, Кувейту, Оману, Катару, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів вже зобов’язані подавати заявку на ETA перед в’їздом до Великої Британії. У листопаді ця вимога буде поширена на більшість інших країн, включно з США, але без європейців. До весни програма буде розширена на громадян Європейського Союзу.

Нові правила не поширюватимуться на громадян Ірландії.

«Вперше ми матимемо повне розуміння тих, хто подорожує до Великої Британії», – заявила Купер.

Схеми безвізового режиму не є нововведенням. Система електронної авторизації подорожей ESTA у Сполучених Штатах, яка зараз коштує 21 долар і діє протягом двох років, була запроваджена ще у 2009 році.

Велика Британія офіційно вийшла з Європейського Союзу у січні 2020 року.

Усі громадяни країн, що не є членами ЄС, будуть зобов’язані реєструвати свої відбитки пальців та зображення обличчя на кордоні. Цей процес розпочнеться восени цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus