USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

З 1 серпня припиняють виплати переселенцям, які перебувають за кордоном

23 Липня 2023 07:38
Українцям, які тривалий час перебувають за кордоном і продовжують отримувати виплати як внутрішньо переміщені особи, з 1 серпня нарахування цієї допомоги припиняється.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомила перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак, передає Укрінформ.

«Ми маємо інформацію, що значна кількість громадян, які виїхали до інших країн, отримують виплати як ВПО. І оскільки допомога на проживання спрямована саме внутрішньо переміщеним особам, постанова (від 11.07.2023 р. № 709 «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб») уточнює цей параметр: якщо людина перебуває за кордоном тривалий період, де обрала місце безпечного проживання, з 1 серпня такій особі не буде здійснюватися виплата», – сказала заступниця міністра.

Крім того, державна підтримка припиняється для тих громадян, які повернулися на місце постійного проживання.

Марчак зазначила, що інформація щодо припинення виплат українцям буде донесена через засоби зв’язку – електронною поштою, телефоном тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus