USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Юні волинські академіки змагалися за право представляти нашу область у столиці

18 Лютого 2023 18:47
Днями завершився обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт слухачів наукових товариств Волинського відділення Малої академії наук України.

Традиційний конкурс проводять вже більш як 20 років, щоб виявити й підтримати школярів, які цікавляться наукою, залучити їх до теоретичної та експериментальної роботи. Цьогоріч подано 426 дослідницькі проєкти від учнів 37 громад Волині. Працювало 64 секції у 12 наукових відділеннях.
Формат турніру повністю змінився з часів карантину, тож конкурс проходив онлайн. Якщо раніше на ІІ етапі писали контрольну роботу, то тепер її замінив постерний захист – дистанційна презентація дослідження перед журі. На третьому ж – обласному етапі – учасники виступали перед колегами, які мали нагоду ставити запитання.
Найбільша кількість робіт надійшла від учнів таких громад, як Луцька – 142 проєкти; Камінь-Каширська – 22; Ковельська, Старовижівська – по 19 проєктів; Нововолинська – 13; Колківська – 12; Горохівська, Підгайцівська, Торчинська – по 10 проєктів.

Обласні ліцеї теж подали значну кількість робіт: Волинський науковий ліцей – 34 проєкти, Нововолинський – 20 проєктів, Володимир-Волинський ліцей «Центр освіти» – 9 проєктів), Княгининівський ліцей – одна робота. Три проєкти захищали вихованці Волинського обласного еколого-натуралістичного центру. Один проєкт виконав гуртківець Центру позашкільної освіти.
158 дослідницьких проєктів підготували слухачі Волинської обласної МАН.

Переможці конкурсу представлятимуть Волинь у III етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, який відбудеться у травні-червні 2023 року в Києві.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Лютого 2023 21:27
Що це як не бажання обійти загальні правила для вступу до вишів ? Скільки ще совок буде в Україні
Справедливий Показати IP 19 Лютого 2023 21:53
Перемога у Всеукраїнському конкурсі не дає пільг для вступу у ВНЗ України. Хоча, хочу зазначити, що за кордоном участь навіть в обласному конкурсі дає вступникам додаткові плюси до рейтингу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus