USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Юні волиняни вдруге стали чемпіонами світу зі спортивної радіопеленгації

Сьогодні 15:18
Юнацький Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації проходив у Молдові за участі 12 країн. До складу збірної України увійшли одразу дев’ятеро вихованців Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради та Луцького міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Волиняни склали половину національної команди зі спортивної радіопеленгації.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Директорка Центру позашкілля, депутатка обласної ради Оксана Філіпчук зазначила, що пишається кожним своїм учнем: «Наші діти найкращі! Не лише з радіопеленгації, а також і в інших дисциплінах як от спортивне орієнтування, моделювання, керування БПЛА тощо – вони незмінні переможці міжрегіональних, всеукраїнських і міжнародних змагань. Я щойно повернулася із засідання Міжнародної асоціації позашкілля, де про наших юних техніків говорили багато і з захопленням».

Сильні суперники – це лише частина випробувань, - розповіли тренери Анатолій та Ігор Долинські. Неабияких складнощів додали сорокаградусна спека і буревій, який пронісся напередодні змагань і зробив ліс практично непрохідним. Та навіть в таких екстремальних умовах українська збірна блискуче пройшла 10-ти кілометрову дистанцію і здобула найкращий результат.
Читати ще: Волинські спортсмени стали першими на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації

Волинські спортсмени зробили визначальний внесок у цю перемогу і заслуговують бути названими поіменно. Отож, Вікторія Іщук здобула одразу 3 золоті медалі, два срібла - в Анастасії Прокоп'юк, Андрій Островець виборов дві золоті та одну бронзову нагороди, Софія Приємська - одну срібну та одну бронзову, срібло - і в Данила Новака, по бронзовій нагороді мають Дарина Моружко та Ілля Ярошук, також золото завоювала і наймолодша спортсменка Богдана Осіюк у класичній дистанції 3,5 МГц.

«Дякую, що піднімаєте Волинь і Україну до нових висот. Я сам в дитинстві займався радіопеленгацією, тому знаю, яких зусиль вона вартує. Це – інтелектуальний спорт, крім спритності та витривалості, потрібні й метикуватість, винахідливість, дедуктивне і одночасно індуктивне мислення і, звісно, глибокі технічні знання. Це неабияке підґрунтя для інженерних професій у майбутньому», - зазначив голова Волиньради Григорій Недопад і нагородив переможців подяками.

Такі ж відзнаки отримали і наставники – Заслужений тренер України Анатолій Долинський, Ігор Долинський та Оксана Молошик. Директорка Волинського Центру позашкільної освіти Оксана Філіпчук відзначила високий рівень фаховості та відданості справі тренерської команди: «З дітьми у них надзвичайно довірливі стосунки. Це професіонали, які цілковито присвятили себе вихованцям. Шукають спонсорів, особистим транспортом возять дітей на змагання, організовують їм дозвілля та відпочинок. Разом – вони справжня сім’я».
Читати ще: Полювання на «лисиць»: як у Луцьку тренують чемпіонів зі спортивної радіопеленгації

Під час зустрічі також обговорили перспективи розвитку в області дитячої науково-технічної творчості. Міністерством освіти цей напрямок визначений як пріоритетний. Тож зазначалося, що в громадах неодмінно має бути збережена мережа позашкілля у цій галузі.

Окрім того Григорій Недопад поцікавився нагальними потребами гуртка радіопеленгації, аби була можливість підтримувати високі результати. З’ясувалося, що найактуальніше – це дороговартісне обладнання, яке, до того ж, і складно знайти. Найкраще воно – чеського виробництва. «У нас склалися хороші взаємини з Генеральним Консулом Чехії, то ж маю намір попросити його про благодійну підтримку наших талановитих дітей», - пообіцяв голова обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus