USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Юні волиняни – переможці міжнародних конкурсів винахідників

19 Листопада 2021 18:50
Винаходи слухачів Волинської обласної Малої академії наук неодноразово отримували престижні нагороди та визнання на Міжнародній виставці винаходів та інновацій INTARG (Польща), Міжнародній олімпіаді геніїв Genius Olympiad (США), Intel ISEF, Stockholm Water Prize (Швеція), Міжнародному конкурсі для винахідників The 6th International Invention Innovation Competition in Canada (Канада), Міжнародному конкурсі комп’ютерних проєктів ІNFOMATRIX (Мексика).

Як зазначає директорка ВО МАН Тетяна Михалюк, лише у 2021 році 9 слухачів закладу вибороли п’ять золотих, три срібні та одну бронзову медалі на різноманітних міжнародних інтелектуальних змаганнях.

1 листопада цього року в Мексиці відбувся суперфінал Міжнародного конкурсу комп’ютерних проєктів ІNFOMATRIX-2021. У фіналі, який було проведено онлайн у Мехіко, взяли участь конкурсанти з 10 країн світу.

Програмна розробка Loonify вихованця Волинської обласної МАН, випускника Луцької гімназії №18 Дмитра Солтисюка отримала срібну медаль у номінації Computer Programming.

5-7 листопада провели Міжнародний фестиваль інженерних наук і технологій I-FEST, що його організувала Туніська асоціація науки і техніки. Цьогоріч в ньому брали участь 1000 учасників з-понад 40 країн світу. Україна здобула найбільшу кількість золотих медалей серед усіх країн-учасниць. Срібло виборола учениця луцької гімназії №21, вихованка МАН Марія Котюк.

Талановиті діти здобули й золоті нагороди міжнародних конкурсів. Зокрема переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України Владислав Братюк (одинадцятикласник гімназії №21, слухач Луцького міського товариства «Ерудит») та Анастасія Юхимчук (випускниця гімназії №21) – серез золотих призерів Sahasak Nimavum. Це щорічний захід, організований Інвенторською комісією Шрі-Ланки (SLIC) з метою демонстрації винаходів та інновацій, обміну знаннями і розвитку співпраці між винахідниками з усього світу.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus