USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.75 10.93

Юні спортсмени з різних куточків країни: у Луцьку – Європейський тиждень спорту

Сьогодні 09:18
У Луцьку стартував Європейський тиждень спорту – заходи, які проводять з 23 до 30 вересня по всій Європі з метою популяризації спорту та фізичної активності. До міста з’їхалися представники 26 регіональних відділень НОК України, а це близько 300 учасників. Назва змагань співзвучна з гаслом українців – «Україна єднає серця».

Діти змагаються у різноманітних видах спорту: дартсі, плаванні, спортивному орієнтуванні, естафетах, бочі, стрільбі з лука, футболі, біатлоні та у багатьох інших.

До заходу долучилися учасники та призери Олімпійських ігор-2024, які є амбасадорами Європейського тижня спорту в Україні. Однією з них стала бронзова призерка ХХХІІІ Олімпійських ігор у Парижі з легкої атлетики Ірина Геращенко. Спортсменка розповіла, що радо завітала на відкриття змагань у Луцьку, адже знала, що побачить багато запалених очей та майбутніх олімпійських чемпіонів.
«Я хочу вам побажати тільки радості, впевненості й віри в свої сили, щоб через всі негаразди ви легко завжди перестрибували і йшли далі до мети, наполегливо, дисципліновано працювали. Дякую вам за те, що ви вірите в нас, атлетів, у кожного спортсмена, так само, як і ми віримо у вас, адже разом творимо наше майбутнє, кожен з нас малює майбутнє самого себе, і ми маємо робити це відповідально, бо від нас залежить наша країна», – звернулася до присутніх призерка Олімпійських ігор.
Читати ще: «Відкриті уроки футболу»: у Луцьку провели спортивний фестиваль для школярів

Серед почесних гостей – президент Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, який подякував керівникам, тренерам та усім, хто підтримує олімпійський рух, і зазначив, що Волинь – спортивна область.
«Я вже на Волині як вдома, мені приємно, що це спортивний, олімпійський регіон. Зараз звернуся до дівчат і хлопців: тут сидять олімпійські чемпіони і чемпіонки, призери, учасники Олімпійських ігор – беріть з них приклад. Нещодавно закінчилися Олімпійські ігри, Україна посіла 22 місце з понад 200 країн, лише уявіть – навіть під час війни ми одні з найкращих в світі», – зазначив Вадим Гутцайт.
Голова Волинської обласної ради, очільник відділення НОК України у Волинській області Григорій Недопад наголосив, що основне завдання проведених змагань – надихнути дітей на заняття фізичною культурою та спортом.
«Нехай ви будете на такому заряді, щоб потім цілий рік мати натхнення тренуватися. Я хотів би, щоб це бажання було якнайкраще, адже сьогодні присутні учасники олімпійських ігор, олімпійські чемпіони, які діляться з вами цією мотивацією», – звернувся до учасників заходу Григорій Недопад.

Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк розповіла, що для Волині такі заходи дуже важливі, зокрема через їх місію.
«Направду, для нас важливим є сьогоднішній захід, адже, як відомо, багато учасників Олімпійських ігор є вихідцями з Волині, тому приємно бачити в цій залі гостей з різних куточків України. Нині, коли країна переживає непросте лихоліття, надзвичайно важлива підтримка молоді, дітей у всіх починаннях, для нас важливе ментальне здоров'я дітей, сила духу і національний витриманий патріотизм», – підкреслила Ірина Чебелюк.
Читати ще: Перші на полі бою та у спорті: в Луцьку змагаються воїни-спортсмени. Фоторепортаж

На офіційному відкритті заходу учасників привітали різноманітною культурно-розважальною програмою танцюристи, співаки, бійці клубів бойових мистецтв, фехтувальники на кріслах колісних, із спеціальним номером виступили також рятувальники ДСНС у Волинській області.
Принагідно Вадим Гутцайт вручив подяку Національного олімпійського комітету України колективу Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області. Нагороду отримав заступник начальника установи Костянтин Романчук.
Про свої спортивні досягнення розповіли юні представники Вінницької області Іван, Артем, Богдан, Віка, Мілана та Дана.
Як зазначив Іван, їхня команда має гарну спортивну історію, адже вже виборювала перше місце на змаганнях «Олімпійське лелеченя». Сюди ж вінничани приїхали змагатися у дартсі, плаванні, спортивному орієнтуванні, біатлоні та естафетах. Дівчата додали, що у складі команди є учасники, які вже визначилися з основним видом спорту й тренуються професійно, проте і ті, й інші завжди долучаються до таких фізичних активностей.
Ще одна збірна команда – представники Києва Карина, Мілана, Ліза та Мар’яна. Першого змагального дня, кажуть дівчата, вони взяли участь у плаванні та дартсі, проте чи вийшли у призи – поки що не знають. Далі на команду чекають змагання зі стрільби з лука та інші активності, тож у юних спортсменів є сподівання на перемогу.
Загалом змагання триватимуть три дні, тому на учасників заходу чекають насичені й захопливі випробування, сповнені емоцій та спортивного духу.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus